Tramvayda korsan bildiri: CHP’DEN KONYA’DA  TEHLİKELİ PROVOKASYON!

Tramvayda korsan bildiri: CHP’DEN KONYA’DA TEHLİKELİ PROVOKASYON!

Meclis’te yaşanan anayasa tartışmalarından sonra ‘CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı’nın Konya’da tramvayda okuduğu tahrik edici korsan bildiri, vatandaşların tepkisini çekti

AK Parti ile MHP’nin uzlaşması sonrası Meclis’te görüşülen ve ilk turda 8 maddesi kabul edilen yeni anayasa değişiklik teklifi ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nin anti demokratik tutumu ve hazımsızlığı sürüyor. Meclis çalışmalarını engellemek için CHP’liler Meclis’te kürsüyü işgal etmiş bununla da yetinmeyip AK Partililere saldırmıştı. Bazı vekillerin yaralandığı olaylarda AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, bacağından ısırılmıştı. Bunun üzerine Balta, twitter hesabından, “TBMM’de CHP’li milletvekili tarafından bacağımdan ısırıldım. Arkadaşlar merak etmeyin bütün aşıları yaptırdım” ifadelerini kullanmıştı.

CHP'nin Konya'da yine söyleyecek sözü yok!

MİLLETTEN KORKUYORLAR

Tarihi boyunca Milletle barışamayan, başörtüsüne, imam hatiplere, dini ve milli değerlere saldıran, FETÖ’ye sahip çıkan CHP, “Başkanlık” sistemi konusunda da Millet’e kendini anlatmak yerine kavgaya, tahrike ve kabadayıvari tutuma başvurmaya devam ediyor.  Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu’nun “Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” diyerek açıkça halkı tahrik ve provoke yaptığı CHP’nin yarın başlayacak 2. tur oylamada da ilk turda olduğu gibi Meclis’te benzer tutumları sürdüreceği yönünde haberler yer alıyor. CHP’lilerin bu kez de kabinleri işgal edeceği konuşuluyor.

HUZURUN BAŞKENTİ KONYA’DA BÜYÜK TAHRİK

Bütün bu gelişmeler içerisinde CHP Konya İl Gençlik Kolları, huzurun başkenti Konya’da halkı tahrik edecek bir eyleme imza attı. CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı Orkun Polat ve bir grup CHP’li genç, tramvayda korsan bildiri okudu. Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde Polat’ın, cep telefonundan daha önce hazırlanmış bildiriyi alel acele okuyup bitirdikten sonra ilk durakta tramvayı terk ettiği görülüyor. Polat’ın okuduğu bildiri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ve durumdan son derece rahatsız olan vatandaşlardan bazılarının da tramvaydan indiği görülüyor.

ERDOĞAN İÇİN “DİKTATÖR”  BENZETMESİ

Polat’ın tramvayda okuduğu bildiri sırasında seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hakkında ağır sözler kullandığı, Erdoğan için “diktatör” nitelemesi yapması dikkatlerden kaçmıyor. Polat’ın CHP’nin bilinen hamasi söylemlerini peşpeşe sıraladığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin hedef alındığı iddiasında bulunuyor. 

CHP'nin Konya'da yine söyleyecek sözü yok!

DİRENİŞİ SOKAĞA TAŞIYORLARMIŞ!

Partisinin Meclis’te yaptığı anti demokratik tutumu ve çirkefliği de “direniş” olarak niteleyen Polat’ın konuşmasında, CHP’nin her zaman yaptığı gibi,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına da sığınması dikkatlerden kaçmıyor. Polat konuşmasını, “Konya halkı devrimden, kavgadan güç alan bu başkanlık dayatmasına dur deme vaktimiz gelmedi mi?  her gün patlayan bombalara ekonomik sıkıntılara bizim olmayan bir savaşta toprağa verdiğimiz evlatlarımıza bir dur deme  vakti gelmedi mi? Teklif edilen anayasa AKP milletvekilinin de dediği gibi Anayasamızın değişmez ilk dört maddesini de hedef alıyor. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden, diktatörlük sistemini getirmek isteyen bu anayasa teklifini ret ediyoruz. İzmir’den Ardahan’a, Edirne’den Antalya’ya bu coğrafyanın bütünlüğün savunmak Atatürk gençliğinin birinci vazifesidir. Bizde gözünü kırpmadan canını feda edeceği Mustafa Kemal’in çocuklarıyız. Bir an bile tereddüt etmeden onun çizdiği yoldan gideceğiz. Milletvekillerimizi meclisteki direnişini sokağa taşıyor, diktatörlüğe geçit vermeyeceğimizi herkese ilan ediyoruz” diyerek bitiriyor.

YETKİLİLER GÖREVE

Durumdan son derece rahatsız olan vatandaşlar, huzur kenti Konya’da, halkı açıkça tahrik

eden bu tür yaklaşımlara izin verilmemesi gerektiğini belirterek, emniyet görevlileri ve yetkilileri göreve davet etti. Toplu ulaşım araçları ve tramvayların “korsan” bildiri okunacak yerler olmadığını ifade eden vatandaşlar, Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiği ve birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, bu tür tahrik edici davranışların, hiç istenmedik olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek yetkilileri göreve davet etti.

M. Ali Elmacı-Memleket

CHP'nin Konya'da yine söyleyecek sözü yok!