Tramvay hediye edilen Saraybosna Belediyesinden FETÖ'cü öğretmene plaket

Tramvay hediye edilen Saraybosna Belediyesinden FETÖ'cü öğretmene plaket

Saraybosna Belediyesi Şehir Konseyi, FETÖ'nün Bosna Hersek'teki uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yapan bir kişiye "Saraybosna Şehir Plaketi" verecek

 Saraybosna Belediyesi Şehir Konseyi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bosna Hersek'teki uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumları öğretmenlerinden Ali Lafcıoğlu'na eğitim dalında "Saraybosna Şehir Plaketi" verilecek.

Saraybosna Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen 43. Şehir Konseyi oturumunda spor, kültür ve eğitim dallarında "Saraybosna Şehir Plaketi" verilecek isimlerin belirlendiği ifade edildi.

Buna göre, spor dalında SFK 2000 kadın futbol takımı, kültür dalında "Bülbül" Kültür ve Sanat Topluluğu, eğitim dalında ise Bosna Sema Eğitim Kurumları bünyesinde çalışan matematik öğretmeni Ali Lafcıoğlu ödüle layık görüldü.

Saraybosna Belediyesi, Türkiye'den Ankara, İstanbul ve Bursa büyükşehir belediyeleri ile "kardeş şehir" ilişkisine sahip. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna'daki toplu ulaşımda kullanılmak üzere otobüs, Konya Büyükşehir Belediyesi ise tramvay yardımında bulunmuştu.

FETÖ uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumları bünyesinde Bosna Hersek genelinde 15 okul bulunuyor. 1998 yılında beri ülkede faaliyet gösteren Bosna Sema, dört anaokulu, beş ilköğretim okulu, beş lise ve bir üniversite işletiyor. Örgütün başkent Saraybosna'nın yanı sıra Bihaç, Mostar, Zenica ve Tuzla'da da okulları bulunuyor.

"Saraybosna Şehir Plaketi" verilen Lafcıoğlu da 1998 yılından beri Bosna Hersek'te görev yapan, örgütün bu ülkedeki en eski isimlerinden biri olarak biliniyor.

 

Etiketler :