Trafik polisinden sürücülere çikolatalı ikaz

Trafik polisinden sürücülere çikolatalı ikaz

Aydın'da polis ekipleri, kontrol noktalarında denetim yaparken çikolata ikram ettiği vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı

AYDIN (AA) - Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin giriş ve çıkış noktalarında oluşturduğu kontrol noktalarında denetim yaparken vatandaşlara çikolata ikram ederek bayramlarını kutladı.

Trafik ekipleri, bayram öncesi kentin giriş ve çıkış noktalarında oluşturduğu kontrol noktalarında araçları durdurarak denetim yaptı.

Ekipler, durdurdukları araçların sürücülerine hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları gibi konularda uyarılarda bulundu.

Araçlarda bulunan yolculara da trafik kurallarına uymanın önemini anlatan ve şoförü uyarmaları konusunda tavsiyede bulunan trafik ekipleri, vatandaşlara çikolata ikram etti.

Aydın-İzmir Otoyolu gişeleri mevkisindeki uygulama noktasındaki denetimlere İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak da eşlik etti.

Azak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram yoğunluğundan dolayı kentin 4 noktasında uygulama gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özellikle Aydın otoyol giriş gişelerinde yoğunluk olduğunu kaydeden Azak, "Bu noktadan geçen yolcularımız genelde uzun yoldan geliyorlar ve yorgun oluyorlar. Bizler, burada araçları durdurup hem sürücülerle kısa sürede olsa sohbet ediyoruz hem de bayram çikolatası ikramında bulunuyoruz. Biraz da olsa sürücülerin yorgunluğu ve uykusuzluğunu almış oluyoruz. İlimize gelen vatandaşlarımıza hem hoş geldin diyoruz hem de kucaklaşıyoruz." dedi.

Azak, trafik uygulamalarında vatandaşların önemli bir kısmının emniyet kemeri taktıklarını gözlemlediklerine işaret ederek, bu durumun sevindirici olduğunu anlattı.

Sürücü Hakan Sintaç, uygulamadan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Sintaç, "Ülkenin son zamanlardaki stresli durumunda böyle güler yüzlü polislerimizi görmek bizleri gerçekten çok mutlu etti. Polislerimizle bayramlaşmak, kucaklaşmak çok güzel bir şey. Bizler polislerimizi daha çok düşünüyoruz. Allah onları kazalardan, belalardan korusun." ifadelerini kullandı.

Esma İzci ise hem şaşırdığını hem de mutlu olduğunu söyledi. İlk başta hata yaptıklarını düşünerek korktuklarını dile getiren İzci, "Karşımızda polislerimizin bizi çikolatayla karşıladığını görünce çok sevindik." diye konuştu.

Yolculardan Hülya Aydın da uygulamanın sıklıkla tekrarlanmasının trafik kazalarını azaltabileceğini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :