Torku meyve suyu fabrikası açıldı

Torku meyve suyu fabrikası açıldı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Biz nam olsun, şan olsun diye yatırım yapmıyoruz, biz her temele her tesise tören yapsak her ay bir tören yapmamız lazım” dedi

 

Bölge ve ülke ekonomisine tarımsal ürünleri işleyecek tesisler kazandırmayı büyüme stratejisinin merkezine oturtan ve bu stratejisi ile sanayideki büyümeyi tarımsal üretimi büyütmemenin aracı kabul eden Konya Şeker şimdi de bağı bahçeyi büyütmek, bölge meyveciliğine de kol kanat germek için Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisini üretime başlattı. Torku markasıyla her geçen gün genişleten Konya Şeker, Konya ve Karaman’ın Bozkır, Güneysınır, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Ermenek, Başyayla, Sarıveliler ve Ahırlı ilçeleri ile bölge çiftçisinin ürettiği üzüm, elma gibi ürünlerin işleneceği meyve suyu, sirke ve pekmez üretim tesisinde üretime başladı.

 

MEYVECİLİKTE BÜYÜMENİN ÖNÜ AÇILDI

Konya Şeker, yaptığı yatırımlarla yaklaşık 50 bin üreticiden ürün alımı gerçekleştiriyor.  Bitkisel üretim ve bölge hayvancılığını büyüten yatırımlar gerçekleştiren Konya Şeker tarımsal üretimin üçüncü ayağı olan meyveciliği büyütecek bir yatırım gerçekleştirdi. 47 Milyon TL’lik yatırım bütçesiyle tamamlanarak üzüm, elma gibi ürünlerin işleneceği Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi 106 bin metrekarelik açık ve 20 bin metrekarelik kapalı alanda Torosların merkezine inşa edildi. Konya Şeker’in gerçekleştirdiği her yatırım gibi entegre tesis mantığı ile dizayn edilen tesis kurulduğu bölgenin yanı sıra Konya’nın dört bir tarafında meyvecilikteki gelişim ve büyümeye paralel üretim kapasitesini ve nihai ürün ile ürün işleme çeşitliliğini arttırabilecek. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Biz nam olsun, şan olsun diye yatırım yapmıyoruz, biz her temele her tesise tören yapsak her ay bir tören yapmamız lazım, bizim için en büyük tören üreticinin fabrikaya, fabrikalara ürünü teslim ettiği gündür. Hiçbir alkış, hiçbir nümayiş, hiçbir tören üreticinin yüzündeki tebessüm, yaşadığı heyecan kadar kıymetli değildir. Biz yaptığımız fabrikaları hayır duasıyla açar, gönülden gönüle kurduğumuz köprüyle töreni gönüllerde yaparız” dedi. Konuk, tesisin önümüzdeki günlerde elma alımına da başlayacağı belirtildi. “Bağa bahçeye de bu yatırımla el uzattık, meyveciliği hızlı çeksin, büyütsün diye meyveciliğin önüne de lokomotif koyduk” diyen Başkan Konuk, “Bu lokomotif, tarladan hasat edilenden ürünleri işleyecek ve çiftçinin market raflarındaki yerini biraz daha büyütecek, tüketimde harcanan paradan tarlayı, tapanı, merayı, ağılı, yaylayı, dağı, bağı bahçeyi bekleyenlere, oraları işleyenlere pay aktaracak. Sadece kurulduğu bölgedeki değil Konya’nın dört bir tarafındaki meyveciliğe lokomotiflik yapacak” açıklamasında bulundu. Tesiste bölgede yetiştirilen üzüm ve elma işlenerek NFC(Konsantre Edilmemiş) meyve suyu, sirke ve pekmez üretimi gerçekleştirilecek. 

torku-meyve-suyu-fabrikasi-acildi-(2).jpgtorku-meyve-suyu-fabrikasi-acildi-(1).jpg