TOKi para iadesi nasıl alınır?

TOKi para iadesi nasıl alınır?

TOKİ kura çekiliş sonuçları tekrar açıklanmaya başladı. TOKİ'den ev hayali kuran vatandaşlar ev çıkmayınca hayal kırıklığına uğradı. Peki TOKİ'ye yatırılan başvuru bedeli nasıl geri alınır?

2022 TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ para iadesi hangi tarihte yatar? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. TOKİ para iadesi ne zaman sorusu başvuru yapanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek 100 bin sosyal konut projesinde Konya'da kura heyecanı sona ermişti. Kura sonuçlarına göre listede yer almayan vatandaşlar başvuru ücret iadesinin ne zaman ve nereden alınacağını merak ediyor.

Peki, 2022 TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ para iadesi hangi tarihte yatar? İşte detaylar...

2021 TOKİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutlardan almak için kayıt parası yatıran kişilere para iadesi 5 iş günü sonrasında yapılacak. Yani sayılan günler arasında Cumartesi ve Pazar ile 1 Mayıs gibi resmi tatillerin olması durumunda bu tarihler atlanarak gün hesabı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından başvuru yapıp kurada hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda vatandaşlar bankaya gitmek zorunda kalmıyor.

TOKİ PARA İADESİ HANGİ TARİHTE YATAR?

TOKİ kurada hak sahibi olamayanlar ise başvuru bedellerini geri alıyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından başvuru yapıp kurada hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda vatandaşlar bankaya gitmek zorunda kalmıyor.

ATM'DEN PARANIZI ALIN

Edinilen son bilgilere göre perşembe günü Ziraat bankası ATM'lerinden kartsız işlem menüsünden
Başvuru bedellerini geri ödenmeye başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
50 Yorum