TOKİ Konutları Rant Kapısına Döndü!

TOKİ Konutları Rant Kapısına Döndü!

Konya'da dar gelirli vatandaşlar için umut olarak inşa edilen TOKİ konutları, rant kapısına dönüştü. Konutlarını kiraya vermeye çalışan hak sahipleri, istedikleri yüksek kira bedelleri ile tepki çekiyor.

Hükümetin 22 yıllık icraatleri arasında en iyi istatistiğe sahip olduğu alanlardan birisi olan toplu konutlarda yaşananlar vatandaşı üzüyor. Şu ana kadar Türkiye'de 1 milyon 200 binden fazla aile TOKİ konutlarına kavuştu. Özellikle dar ve orta gelirli aileler için can simidi olan TOKİ konutlarında ise hak sahiplerinin davranışları, kuraya girip ismi çıkmayan vatandaşların sabrını test ediyor.

TOKİ'ler lüks konut olarak tanıtılıyor

Konya'da dar gelirlinin umudu olarak yapılan TOKİ konutları rant kapısına dönüştü. Konutların konumu nedeniyle başka yerde barınan hak sahipleri mülklerini kiraya vermeye çalışıyor. Yüksek fiyatların istendiği konutlar "lüks konut" diye tanıtılıyor.

Enflasyon rakamları ve bazı gerekçelerle artan kiralar nedeniyle zor durumda kalan vatandaşların dört gözle beklediği konutlar kazanç kapısına dönüşmüş durumda. TOKİ konut kurasına giren ve hak sahibi olan bazı kişiler konutlarda ikamet etmek yerine yüksek bedelle kiraya vermeye çalışıyor.

Güncel haliyle serbest piyasada artan fiyatların çok gerisinde olan ödeme koşullarının çok üstünde istenen kiralar ise bardağı taşırmaya yetiyor. Özellikle sosyal medyada büyük tepki var. Konutunu kiraya vermeye çalışan mülk sahiplerine tepki gösteren vatandaşlar yetkili kurumların denetim mekanizmasının devreye girmesini istiyor.

Vatandaşlar Yetkililerden Denetim Talep Ediyor:

TOKİ konutlarının rant kapısına dönüşmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden denetim talep ediyor. Vatandaşlar, "TOKİ konutları dar gelirli vatandaşlar için yapıldı. Bu konutların kiraya verilmesi engellenmeli. Yetkililer bu konuda denetim yapmalı ve yüksek kira isteyenlere yaptırım uygulamalı" diyor.

Sosyal Medyada Tepki Yağdı:

Sosyal medyada da TOKİ konutlarının rant kapısına dönüşmesine yönelik çok sayıda tepki mesajı paylaşıldı. İşte o mesajlardan birkaçı:

  • "TOKİ konutları rant kapısına döndü. Dar gelirli vatandaşlar bu konutlara nasıl ulaşacak?"
  • "TOKİ'den ev alanlar kiraya veriyor. Yetkililer bu duruma el atsın."
  • "TOKİ konutları yatırım aracı değil, barınma ihtiyacı içindir."

toki-kiralik-daire-ayibi.jpgtoki-kiralik-daire-ayibi-fahis-fiyatlar.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum