TODAİE yeniden yapılandırılacak

TODAİE yeniden yapılandırılacak

Hükümetin 2018 Yılı Programında, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün, kamuya personel yetiştiren ve yetişmiş personelin bilgilerini güncelleyen bir kamu personeli yetiştirme merkezi olarak yeniden yapılandırılacığına yer verildi- Memur-Sen Gen

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), kamuya personel yetiştiren ve yetişmiş personelin bilgilerini güncelleyen bir kamu personeli yetiştirme merkezi niteliğiyle yeniden yapılandırılacak.

Kamu görevlilerinin yöneticilik vasıflarının geliştirilmesi ve kamu yönetiminin çağdaş bir anlayışla yürütülmesi için 1952'de kurulan TODAİE'nin, Hükümetin 2018 Yılı Programından yeniden yapılandırılmasına yer verildi.

Düzenlediği eğitim programlarıyla kamunun insan kaynağı niteliğinin yükseltilmesine katkı sağlayan enstitü, pratik eğitimler vererek kamuya personel yetiştirmenin yanı sıra yetişmiş personelin bilgilerini güncelleyen bir kamu personeli yetiştirme merkezi olarak yapılandırılacak.

Yapılandırma kapsamında TODAİE, bakanlıkların ihtiyaçları doğrultusunda her yıl Kamu Personeli Yetiştirme Programları düzenleyecek.

- Bugüne kadar yaklaşık 50 bin kamu görevlisine eğitim

TODAİE tarafından son 10 yılda düzenlenen 981 kısa süreli eğitim programına 45 bin 169 kamu görevlisi katılırken, son 15 yılda düzenlenen yüksek lisans ve doktora programlarından da toplam 5 bin 119 kişi mezun oldu.

Enstitü ayrıca, kamu yönetimi alanında ortak programlar yürütmek üzere Afganistan Herat Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İdarecilik Akademisi, Kırgızistan Yönetim Akademisi, Makedonya Bilgi Toplumu ve İdari İşler Bakanlığı ile iş birliği protokolü imzaladı.

- "Tüm tarafların görüşüne başvurulması faydalı olur"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, enstitünün yeniden yapılandırılması kararıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, TODAİE'nin yarım asrı aşkın süredir kamunun insan kaynağına nitelik kazandırdığına dikkati çekti.

Memur-Sen olarak TODAİE ile iş birliğini önemsediklerini ifade eden Esen, iş birliği kapsamında "Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Programı"nı düzenlediklerini belirtti.

Kamu yönetimi ve diplomasisi eğitimleri konusunda TODAİE'nin halihazırda başarılı çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Esen, "Enstitünün akademik birikim ve faaliyetlerini ileriye taşıyacak, vizyonunu artıracak her türlü çalışmayı, kamu çalışanlar olarak destekleriz. Buna karşın enstitüyü bugünkü akademik niteliğinden geriye götürecek bir yapılandırmayı olumlu bulmayız. Yeniden yapılandırma sürecinde TODAİE'ye katkı sağlayan ve enstitüyle işbirliği içinde olan tüm tarafların da görüşlerine başvurulması faydalı olur." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :