TOBB’dan CERN pazarı için bilgilendirme konferansı

TOBB’dan CERN pazarı için bilgilendirme konferansı

CERN liderleri, 2017-2023 yıllarında yapılacak, bütçeleri 879 milyon doları aşan 2 dev projenin tanıtımı için Türkiye'ye gelecek

ANKARA (AA) - Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) yetkilileri, 2017-2023 yıllarında yapılacak, toplam bütçeleri 879 milyon doları aşan 2 dev projenin tanıtımı için Türkiye'ye gelecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu işbirliğinde, TOBB - CERN Sanayi İrtibat Ofisi tarafından düzenlenecek CERN - Türkiye Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı, 14 Nisan'da TOBB'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

CERN yetkilileri Türkiye'de, 2017-2023 yıllarında yapılacak, toplam bütçeleri 879 milyon doları aşan 2 projenin tanıtımını gerçekleştirecek.

Konferansta, dünyanın en büyük ve en yüksek enerjili atom altı parçacık çarpışmalarına sahne olan CERN’de yapılacak ekipman iyileştirme ve değiştirme çalışmaları, üniversite-sanayi işbirliği ile girilebilecek projeler ve sanayicilere yönelik açılacak ihaleler hakkında detaylı bilgiler verilecek.

TOBB CERN Sanayi İrtibat Ofisi'nin yürüttüğü çalışmalarla ilk kez Ekim 2015'te tanıtımı gerçekleştirilen CERN'in, bu kez daha da yüksek enerjili çarpışmalar ve daha hassas dedektörler için yapacağı altyapı yatırımları ve araştırma projeleri, CERN yetkilileri tarafından anlatılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :