TkMM bu ay "şehirleşme" konusunu ele aldı

TkMM bu ay "şehirleşme" konusunu ele aldı

TBMM (AA) - Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) bu ay şehirleşme konusunu araştırdı.CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mecliste düzenlediği basın...

TBMM (AA) - Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) bu ay şehirleşme konusunu araştırdı.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye küçük Millet Meclislerinin bu ayki çalışmaları ve raporuyla ilgili bilgi verdi.

TkMM'nin araştırmasının, kasım ayında, "Şehirlerimize ihanet etik mi? Türkiye'de şehirleşme" başlığı altında 11 ilde yapıldığını anlatan Çamak, ortak paydaların "Türkiye şehirleşme politikaları bir bütün olarak gözden geçirilmelidir. Mimari ve estetik algımız üzerine tekraren tartışmalıyız", "Şehirlerimiz rant hırsına kurban gidiyor" ve "Kamusal alanlar hızla azalıyor" olarak belirlendiğini söyledi.

İktidarın, şehirleşme konusundaki özeleştirisinin ardından, hükümetin bu konuda farklı bir yönelime girmesi beklenirken, bunun gerçekleşmediğini belirten Çamak, "Bu özeleştiri gibi görünen yaklaşım, önümüzdeki yerel ve genel seçimlere hazırlık ve sorumluluktan kaçma izlenimi vermektedir." ifadesini kullandı.

Raporda, inşaat ve rant arasında kurulan bağın farklı yönleriyle tartışıldığını, eleştirildiğini dile getiren Çamak, inşaat rantının mevcut haliyle şehirlerin planlı yapılaşma olanaklarını ortadan kaldırdığının vurgulandığını aktardı.

Hüseyin Çamak, şunları kaydetti:

"Rapor ve tartışmalarda, en çok yönetim hatalarına vurgu yapılmıştır. Bilhassa şehirleşme politikalarının emanet edildiği bürokrasinin keyfiyeti ve liyakat sorunları sıklıkla sorgulanmıştır. İmar planlarının hazırlanma süreci ve sonrasında ortaya çıkan sorunlar, örnekler verilerek bu süreçlerin fiilen kamuoyunun gözünün önünden kaçırıldığı gerçeği ortaya konmuştur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :