Tır şoförlerinin branda dorselerde "kaçak" korkusu

Tır şoförlerinin branda dorselerde "kaçak" korkusu

Yurt dışına çıkış yapacak tır şoförleri, sınırdaki kuyruklarda dorselerine kaçakların gizlice binme ihtimali nedeniyle tedirginlik yaşıyor - Kuyrukta bekleyen tır şoförleri, dorselerini sık sık kontrol ediyor

EDİRNE (AA) - Yurt dışına çıkış yapacak tır şoförleri, sınırdaki kuyruklarda dorselerine kaçakların gizlice binme ihtimali nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Yurt dışına yasal olmayan yoldan geçiş yapmak isteyen kaçaklar her yolu deniyor, bunlardan biri de tır kuyruğunda bekleyen brandasını kestikleri dorselere gizlice binmek.

Avrupa'ya geçmek için bazen deniz, nehir ve karayolunu deneyen kaçaklar zaman zaman da gizlice bindikleri tır dorselerinde kaçma teşebbüsünde bulunuyor.

Bu yüzden Avrupa'ya açılan sınır kapılarından geçiş yapmak üzere Türk tarafında tır kuyruklarında bekleyen şoförlerin en büyük tedirginliği ise haberleri olmadan bir kaçakçılığa aracı olmaları. Bu yüzden İpsala, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında tır kuyruğunda bekleyen şoförler, dorselerini sık sık kontrol ediyor.

Frigo dorselere giremeyen kaçaklar, branda dorseli tırlara zaman zaman gizlice binebiliyor.

İstanbul'dan Fransa'ya tekstil yükü taşıyan tır şoförü İbrahim Polat, kuyruğun yanı sıra kuyrukta yaşanabilecek olumsuzlukların da tır şoförünün çilesi olduğunu söyledi.

Özellikle kaçaklar yüzünden zor durumlar yaşadıklarını anlatan Polat, "Tırda uyuduğumuzda brandayı veya halatı keserek dorseye biniyorlar ya da aracın altındaki bölmelere girmeye çalışıyorlar. Bu nedenle kuyrukta beklediğimiz zaman aracımızda kaçak kontrolü yapıyoruz." diye konuştu.

Manisa'dan Bulgaristan'a zeytin taşıyan tır şoförü İsmail Çuhadar da kaçakların dorselerine binme ihtimali nedeniyle uykusuz kaldıklarını anlattı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler