Tipi ve buzlanma nedeniyle kapanmıştı! Konya Antalya karayolunda son durum!

Konya-Antalya karayolu yoğun kar, tipi ve buzlanma nedeniyle dün gece yeniden tır geçişlerine kapatılmıştı. Konya'yı Akdeniz bölgesine bağlayan karayolunda trafik bu sabah itibariyle normale döndü.

Kar, yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle dün gece tır geçişlerine kapatılan Konya-Antalya karayolunda trafik yeniden normale döndü.

Konya'yı Antalya'yı bağlayan Seydişehir - Akseki karayolu üzerinde bin 825 rakımlı Alacabel mevkiinde kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Karayolları ekipleri harekete geçti.

Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için aralıksız olarak yolda biriken karları temizleyerek, tuzlama çalışması yaptı.

Tipinin etkili olduğu bin 825 rakımlı Alacabel'de ise görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Önce tırlara, ardından tüm araçlara trafiğe kapatılan karayolunda yapılan çalışmaların ardından trafik normale döndü.

Bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde tipi ve buzlanma nedeniyle Karayolları Alacabel ve Akseki Bölge Trafik ekipleri bu yolu kullanacak olan araç sürücülerinin yanlarında mutlaka zincir bulundurmalarını istedi.

Ekipler karayolunda kar kürüme ve yol kenarında yığılan kar püskürtme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.