TikTok fenomeni 'Laz Kızı' hapis cezası ile karşı karşıya

TikTok fenomeni 'Laz Kızı' hapis cezası ile karşı karşıya

TikTok'ta yayın yapan ve 'Laz Kızı' olarak tanınan Gül Hatun'un, müstehcen içerikli yayınları nedeniyle hakkında açılan soruşturma tamamlandı. 35 yaşındaki fenomen, 160 bin lira kazandığını söylediği yayınlarının ardından polis tarafından gözaltına alındı

TikTok platformunda 'Laz Kızı' lakabıyla tanınan Gül Hatun'un müstehcen içerikli yayınlarına ilişkin soruşturma sona erdi. 35 yaşındaki Gül Hatun, TikTok hesabından yaptığı yayınlarda 160 bin lira kazandığını iddia etmiş, ancak bu olayın duyulmasının ardından hesabını kapatmış ve polis tarafından evinde gözaltına alınmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Hatun hakkında hazırlanan iddianame, detayları ortaya koydu.

Laz Kızı 160 bin lira kazandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gül Hatun'un TikTok üzerinden yaptığı yayınlar sonucunda 160 bin lira kazandığını belirttiği, ancak olayın ortaya çıkmasıyla birlikte hesabını kapattığı ve soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi. Hatun'un savunmasına da yer verilen iddianamede, Gül Hatun'un bir süredir çalışmadığını, TikTok'ta yayın açarak takipçilerinden gelen hediyeleri nakit olarak aldığını ifade ettiği belirtildi.

Gül Hatun'un savunmasında, TikTok üzerinden yayınlarında takipçilerinden para talep ettiği ve özel bölgelerini açarak bunu gelir elde etmek için yaptığını itiraf ettiği ifade edildi. Hatun, TikTok'tan elde ettiği 30 bin lira kazancını suç olduğunu bilmeden elde ettiğini savundu.

İddianamede, müstehcen içerikli görüntülerin herkese açık bir platform üzerinden paylaşılarak çocukların da serbestçe görebileceği şekilde yayınlandığı vurgulanarak Gül Hatun'un 'müstehcenlik' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.