TİKA'nın Azerbaycan'daki eğitim programları

TİKA'nın Azerbaycan'daki eğitim programları

Programlardan mezun olan kursiyerlere sertifikaları verildi

BAKÜ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Azerbaycan'da düzenlediği çeşitli eğitim programları ve kursları tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Bakü'de düzenlenen törene TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Reformlar Araştırma Merkezi Başkanı Vilayet Veliyev, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi İktisat Enstitüsü Başkanı Nazim İmanov, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Törende ilk önce TİKA, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı, Milli İlimler Akademisi İktisat Enstitüsü ile Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Merkezinin işbirliğinde düzenlenen 5 günlük eğitimi tamamlayan 45 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

Etkinlikte, TİKA ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ve yaklaşık 9 ay süren CISCO Certified Network Associate-CCNA kursunu tamamlayan 13 kursiyer de sertifikalarını aldı. Yine TİKA'nın düzenlediği ebru kursunu tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Aile Değerlerini Geliştirme Programı (ADGEP) Aile Akademisi Projesi Kapsamında okullarda yapılan "en iyi sunum" yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, proje kapsamında hazırlanan kamu spotlarının gösterimi yapıldı.

Törende, Muhammed Fuzuli - Su Kasidesi kompozisyon yarışmasının galiplerine ödülleri, robot yarışmasında şampiyon olan Bakü Türk Anadolu Lisesi Azertürk Robot Takımına hediyeler takdim edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :