TİKA'dan Kırgızistan'a eğitim desteği

TİKA'dan Kırgızistan'a eğitim desteği

Ülkenin kuzeyinde üç köyün ortaklaşa kullandığı kreşin dış cephesi onarıldı

BİŞKEK (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyinde üç köyün ortaklaşa kullandığı kreşin dış cephesinin onarımına destek verdi.

TİKA Balkanlar ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş ve yerel yetkililer, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü tarafından ülkenin kuzeyinde Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Budönovka köyünde onarılan Nur Nariste Kreşi'ni ziyaret etti.

Süreyya Er, burada yaptığı konuşmada, TİKA'nın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadığına dikkati çekerek, "Her zaman Kırgız kardeşlerimizin yanındayız. Burası bizim ata yurdumuz. Aramızda coğrafi açıdan uzun mesafe olsa bile zihnimizde ve gönlümüzde herhangi bir sınır yoktur." dedi.

TİKA projesinin yürütülmesinde ve kreşin onarılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Er, çocukların yeteneklerinin gelişmesi için TİKA olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Er ve beraberindekiler daha sonra, onarılan kreşi gezerek çocuklarla sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Er onlara çeşitli hediyeler verdi.

Kreş Müdürü Aida Abdıldayeva, AA muhabirine, daha önce ortaokul olarak hizmet veren binanın iki yıl önce kreşe dönüştürüldüğünü söyledi.

Abdıldayeva, binanın en son Sovyetler Birliği döneminde onarımdan geçirildiğini ifade ederek, "Kreşte 150 çocuğa eğitim veriliyor. TİKA'dan yardım istedik. Dostluğunu, kardeşliğini ve yardımseverliğini gösteren TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü anında yardım etmeye karar verdi. En kısa sürede kreşimizi onardı. Şimdi herkes çocuğunu buraya göndermek istiyor. TİKA ile çalışmaya devam etmeyi arzuluyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler