TİKA'dan Filistinli engellilere 50 elektrikli sandalye

TİKA'dan Filistinli engellilere 50 elektrikli sandalye

RAMALLAH (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Ramallah kentindeki Filistinli engellilere 50 adet elektrikli sandalye hibe etti.Batı Şeria’nın...

RAMALLAH (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Ramallah kentindeki Filistinli engellilere 50 adet elektrikli sandalye hibe etti.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlenen teslim töreninde konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Filistinli engellileri kastederek, "Yaşamaya kararlı bu yüzler ile Türkiye’deki kardeş ve dostlarımızdan sürekli destek gelmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, teslim edilen 50 elektrikli sandalyenin Türkiye’nin Filistin halkına yaptığı yardımların bir parçası olduğunu belirterek, söz konusu yardımlarla engellilerin sıkıntılarını bir nebze de olsa giderilmesi kendileri açısından kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

Sarnıç, Türkiye’nin son yıllarda Batı Şeria, Gazze ve Kudüs’te gerçekleştirdiği 450 projenin değeri 400 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Filistin Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri Et-Tayyip Abdürrahim ise İsrail’in baskıcı uygulamaları nedeniyle Filistin halkının yaşadığı sıkıntıları gideren Türkiye’ye teşekkür etti.

Törene TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da katıldı.

TİKA'dan Filistinli engellilere 50 elektrikli sandalye

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :