TİKA'dan Arnavutluk'ta eğitime destek

TİKA'dan Arnavutluk'ta eğitime destek

İşkodra'da faaliyet gösteren Şeyh Şamia Lisesi'nin TİKA tarafından inşa edilen yeni binası törenle açıldı- Öğrenciler, açılış törenine video konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı okullarında ağırlamak istediklerini belirtti

İŞKODRA (AA) - Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra şehrinde faaliyet gösteren Şeyh Şamia Lisesi'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından inşa edilen yeni binası törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Kordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı Shpetim İdrizi, İşkodra Belediye Başkanı Voltana Ademi ve çok sayıda kişi katıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı İdrizi, törende yaptığı konuşmada, Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk kurumlarına yardımları dolayısıyla teşekkür etti. Ankara'da meydana gelen terör saldırısını "çirkin ve utanç verici" olarak niteleyen İdrizi, "Ankara'da gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Terör saldırılarının dini ve ırkı yoktur. Terör ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız" dedi.

TİKA Tiran Koordinatörü Çetin de İşkodra şehrinin önemine işaret ederek, 2014 yılında başladıkları projenin kısa sürede tamamlandığını ve binanın eğitime hazır hale getirildiğini ifade etti. Çetin, "Okulumuzda 11 sınıf, 4 laboratuvar, bir spor salonu ve bir yemekhane bulunmaktadır. Toplam 25 öğretmen yaklaşık 300 öğrenciye hizmet vermekte. Kısa süre önce açılmasına rağmen kontenjanları dolmuştur. Başarılı bir okul olduğu için halkın teveccühü var" diye konuştu.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene video konferansla bağlandı

Bu arada, ATO Congresium'da düzenlenen, TİKA Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle törene bağlandı.

Bu sırada Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, öğrencilerin, olası bir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı okullarında ağırlamak istediklerini iletti. Erdoğan da bu istek üzerine "İnşallah" karşılığını verdi.

TİKA'dan Arnavutluk'ta eğitime destek

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :