TİKA'dan Afganistan'daki yetimlere kışlık yardımı

TİKA'dan Afganistan'daki yetimlere kışlık yardımı

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki 4 vilayette yetimlere kışlık kıyafet dağıttı.TİKA Mezar-ı...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki 4 vilayette yetimlere kışlık kıyafet dağıttı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Cüzcan, Samangan, Tahar ve Badahşan vilayetlerindeki 266 yetim çocuğa mont ve ayakkabı yardımı yapıldığı bildirildi.

Yetim çocuklara yardım yapmanın herkesin görevi olduğu kaydedilen açıklamada, TİKA'nın bundan sonra da yardımlara devam edeceği vurgulandı.

Afganistan'da 1979 Sovyet işgaliyle başlayan ve hala devam eden işgaller ve iç savaşlardan dolayı resmi verilere göre 120 bin yetim bulunuyor. Gayriresmi verilere göre ise 1 milyona yakın çocuk yetim durumda.

Kimsesizler ordusunun büyük çoğunluğu sokaklarda hayata tutunmaya çalışırken, bunlardan sadece 12 bini, devlet ve özel sektör tarafından işletilen yetimhanelerde barınıyor.

Ülke genelinde kamuya ait 35, yardım kuruluşlarına ait 47 yetimhane bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :