TİKA'dan Afganistan'daki 707. Pamir Komutanlığına destek

TİKA'dan Afganistan'daki 707. Pamir Komutanlığına destek

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde 19 bin polis gücüne sahip 707. Pamir Bölge Genel Komutanlığının...

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde 19 bin polis gücüne sahip 707. Pamir Bölge Genel Komutanlığının Operasyon ve Planlama Biriminin konferans salonunun tadilatını yaptırdı.

Salonun açılış törenine Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Şevki Seçkin Alpay, 707. Pamir Bölge Genel Komutanı General Baba Can, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Afganistan Din Hizmetleri Ataşesi Abdulcelil Alpkıray, TİKA Koordinatör Yardımcısı Ramazan Aslantürk ve güvenlik güçleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan General Babe Can, komutanlığın Afganistan'ın kuzeyindeki güvenlik sorumluluk alanı hakkında bilgi verdi.

Baba Can, sorumluluk alanlarının ülkenin Faryab, Cüzcan, Sar-i Pol, Samangan, Belh vilayetleri ve Hayratan, Akine sınır kapılarını kapsadığını belirtti.

Türkiye'nin, Afganistan'da her alanda, özellikle 2001 yılından sonra askeri alanlarda emniyet güçlerinin eğitilmesi ve teröre karşı mücadele konularında büyük destek sağladığını ifade eden Baba Can, ''Türkiye, Afgan kadın polislerinin eğitilmesi konusunda destek veren birinci ülke, yüzlerce Afgan kadın polisi Türkiye'de eğitim alarak ülkede görev yapıyor.'' dedi.

Baba Can, Türkiye'nin ayrıca Afgan halkına eğitim konusunda da kolaylıklar sağladığını, FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi nedeniyle mutlu olduklarını kaydetti.

Baba Can, komutanlığa konferans salonu ve idareci odasının tadilat ve tefrişatını yaptırmasından ötürü İçişleri Bakanlığı adına TİKA'ya teşekkür etti.

- İki kardeş ve dost ülke

Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Alpay, Afganistan'da son terör saldırılarında hayatını kaybeden Afgan vatandaşları için başsağlığı dileğinde bulundu.

Türkiye ile Afganistan'ın iki kardeş ve dost ülke olduğunu dile getiren Alpay, iki ülkenin en zor dönemlerde bile hep birbirlerinin yanında olduğunu söyledi.

Başkonsolos Alpay, Türkiye'nin Afganistan'ın ilerlemesi ve kalkınması konularında ihtiyaç duyulduğu müddetçe her alanda desteğinin devam edeceğinin altını çizdi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk ise güvenlik güçlerinin konferans salonunda mutlu ve huzur içerisinde eğitim almalarını, aynı zamanda bu salonun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Tören, kurdele kesimi sonrası salon ve idarenin gezilmesi ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :