"Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi"

"Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi"

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar:- "Projeyle, mahkemeye gitmeden anlaşmazlıkların taraflar arasında çözülmesi amaçlanıyor. Ayrıca, esnafın arabuluculuk konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor"

İSTANBUL (AA) - Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, "Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi" ile Kapalıçarşı esnafı arasındaki anlaşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözülmesinin amaçlandığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından hazırlanan "Ticari Arabuluculuk İstanbul Model Projesi", Kapalıçarşı'da düzenlenen törenle tanıtıldı.

Öztatar, burada yaptığı konuşmada, 6 ay sürecek projeyle Kapalıçarşı esnafının sorunlarının çözümüne katkı sunmak istediklerini söyledi. 

Pilot yer seçilen Kapalıçarşı'nın, dünyanın her yerinden ziyaretçinin geldiği çok önemli bir mekan olduğunu anlatan Öztatar, projeyi başarıyla tamamlayarak, örnek bir model oluşturmak istediklerini kaydetti. 

Hakan Öztatar, esnafa farkındalık yaşatacaklarını dile getirerek, "Daha çok marka, patent, kira, ticari, telif gibi davalar burada ön plana çıkıyor. Projeyle, mahkemeye gitmeden anlaşmazlıkların taraflar arasında çözülmesi amaçlanıyor. Ayrıca, esnafın arabuluculuk konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor" dedi. 

Esnafı tek tek bilgilendirileceklerini aktaran Öztatar, "Bir çalıştay yapacağız. 50 arabulucu katılacak. Burada kendilerine eğitim verilecek. Esnafa ticari davalarda çok daha iyi hizmet vereceğiz. Ekim ya da kasımda daha yoğun çalışma olacak. Stantlar kuracağız. Aralık sonunda da bir kapanış toplantısı yaparak, projeyi tamamlayacağız" diye konuştu.

- "Gelinen nokta bizi çok mutlu ediyor" 

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage de Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolundaki reformlarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye'nin AB üyeliğinin, Türkiye kadar Avrupa için de çok olumlu olduğunu vurgulayan Courage, "Arabuluculuk alanında Adalet Bakanlığı ile çalışıyoruz. Türkiye'de arabuluculuk faaliyetlerin başlatılması için bakanlığa destek verdik. Proje ortak çalışmalarımızdan birisi. Bu konuda gelinen nokta bizi çok mutlu ediyor. Bundan sonra da çalışmalarımızın devam etmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı