Ticaret Bakanlığı'ndan E-Ticaret Firmalarına 86 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı'ndan E-Ticaret Firmalarına 86 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı, mesafeli sözleşmelere aykırı hareket eden 58 e-ticaret firmasına toplamda 86 milyon TL idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret sektöründeki düzenlemeleri ihlal eden 58 firmaya toplam 86 milyon 274 bin 994 TL idari para cezası uyguladığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mesafeli sözleşmelerin, teknolojinin hızlı gelişimi ve tüketici alışkanlıklarının değişimiyle birlikte daha çok tercih edildiği, ancak bu değişimin tüketici çıkarlarına zarar verebilecek problemleri de beraberinde getirdiği belirtildi.

Açıklamada, elektronik ticaret yöntemiyle faaliyet gösteren bazı firmaların kötü niyetli uygulamalarının incelendiği ve bu doğrultuda çeşitli ihlaller tespit edildiği ifade edildi. Enflasyonist ortamda yaşanan hızlı fiyat dalgalanmalarına bağlı olarak "stokta ürün bulunmaması" gerekçesiyle yapılan haksız sipariş iptalleri, taahhüt edilen ifa sürelerinin aşılması, cayma hakkının ihlali ve mevzuata uygun olmayan bedel iadeleri gibi konuların öne çıktığı belirtildi.

Bakanlık, tüketicilerin haklarını koruma amacıyla yapılan başvuruları sıkı bir şekilde değerlendirerek denetimlerini gerçekleştirdiğini ve geçen yıl 58 firmaya 86 milyon 274 bin 994 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi. Ayrıca, dolandırıcılık suçu kapsamında değerlendirilen 8 firma hakkında başsavcılığa bildirim yapıldığı ve 5 firmanın internet adreslerine "erişimin engellenmesi" kararı alındığı da belirtildi.

Açıklamada ayrıca, halihazırda 25 firmanın inceleme ve denetim sürecinin devam ettiği, 2024 yılında da mesafeli sözleşmelere ilişkin denetimlerin etkin bir şekilde sürdürüleceği ve tüketici mağduriyetlerinin en üst seviyede önleneceği vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı'ndan E-Ticaret Firmalarına 86 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı'ndan E-Ticaret Firmalarına 86 Milyon TL Ceza

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.