TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Hayvancılık sektörü küçük işletmelerin desteklenmesiyle gelişebilir"- "Kırmızı et üretiminin artırılabilmesi için besiciliğin yaygınlaştırılması ve büyükbaş hayvan sayılarının çoğaltılması gerekiyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakanı Bendevi Palandöken, küçük işletmecilerin desteklenmesiyle hayvancılık sektörünün gelişebileceğini belirterek, "Kırmızı et üretiminin artırılabilmesi için besiciliğin yaygınlaştırılması ve büyükbaş hayvan sayılarının artırılması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son 4 yılda büyükbaş hayvan ithalatının arttığını ve Türkiye'nin ABD'den sonra sığır ithalatında ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye'de hayvancılık sektörünü destekleme yönündeki politikalara rağmen, verilen teşviklerin üretim yerine ithalatı artırdığına işaret eden Palandöken, teşviklerin üretimi artırmak için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2017 tarımsal destekleme bütçesinde hayvancılık sektörüne ayrılan bölümünün yerli üretimi desteklemede verimli kullanılması durumunda ekonomi ve hayvancılık sektörü dışa bağımlı olmaktan kurtulacak. Küçük işletmelerin desteklenmesiyle hayvancılık sektörü gelişebilir. Sanayileşmiş yerli üreticiyi desteklemek sektörü tekelleşmeye mahkum bırakacaktır. Kırmızı et üretiminin artırılması için besiciliğin yaygınlaştırılması ve büyükbaş hayvan sayılarının çoğaltılması gerekiyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :