TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Konfederasyon olarak kadın esnaf sayımızın her geçen yıl artması bizleri gururlandırmaktadır"- "Kadın girişimcilere hibe projeler sunmanın yanında, sıfır faizli uzun vadeli krediler verilmeli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kadın esnaf ve sanatkarlarının sayısındaki artıştan gurur duyduklarını belirterek, kadın girişimcilere hibe projeler sunmanın yanında, sıfır faizli uzun vadeli kredilerin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, son 3 yıl içerisinde kadın esnaf sayısının yüzde 30 artışla 189 bin 337'den 248 bin 331'e çıktığını bildirdi.

Kadın esnaf ve sanatkar sayısındaki artışın yeterli olmadığına işaret eden Bendevi Palandöken, kadın esnaf ve sanatkar sayısının artırılması için daha çok desteklenmeleri gerektiğinin üzerinde durdu.

Palandöken, eylül sonu itibarıyla toplam esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 663 bin 894 olduğu bilgisini vererek, "Kadın esnaf sayısındaki artışa rağmen, 2016 yılı toplam kadın esnaf ve sanatkar sayısı, toplam esnaf ve sanatkar sayısına oranlanınca yüzde 14,9 olduğu göze çarpıyor. Bu sayının daha çok artırılması için devlet desteklerinin mutlaka artırılması şart." değerlendirmesinde bulundu.

Kadın esnaf ve sanatkarların sektör tercihleri bazında incelendiğinde, ilk sırada 33 bin 177 kadın esnafın bakkallık, bayilik ve büfecilik mesleğini tercih ettiğini belirten Bendevi Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Konfederasyon olarak kadın esnaf sayımızın her geçen yıl artması bizleri gururlandırmaktadır. Bankalarla ve çeşitli kurumlarla kadın esnafa yönelik avantajlar, kazanımlar için adımlar atıyor, kadın esnaflarımıza ve kadın esnaf adaylarımıza destek olabilmeyi hedefliyoruz. Ancak bunlar yeterli değil. Kadın esnaf ve sanatkarların artması için özel cazip destek paketleri hazırlanmalı. Kadın girişimcilere hibe projeler sunmanın yanında, sıfır faizli uzun vadeli krediler verilmeli."

Palandöken, kadın emeğinin değerinin artması, kadınların toplum içindeki yerlerinin yükselmesi ve öne çıkmaları için tüm kadınların yanında olmaya devam edeceklerini de vurgulayarak, kadınlar için yeni proje çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :