TESK Başkanı: 7200'ü dolduran esnaf sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli

TESK Başkanı: 7200'ü dolduran esnaf sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim günü bekleyen esnafın sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesi gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârların prim günlerindeki eşitsizlik sorununu gündeme getirdi. Palandöken, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan prim gün sayısının 7 bin 200'e düşürülmesi müjdesinin hâlâ hayata geçirilmediğini belirterek, bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, prim günü dolduran esnafın emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, esnafın emeklilik süreçlerinde yaşanan farklılıklara da dikkat çekti. Bağ-Kur'lu esnafın emeklilik süresinin SSK'lılara göre daha uzun olduğunu ve bu durumun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, sigorta primlerinin yüksekliğinin esnafı zorladığını ve düzenli prim ödeme teşviklerinin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Palandöken, esnafın maliyetlerinin artması ve prim ödemelerinin zorluğuyla birlikte perakende yasası ve sosyal güvenlik yasasının da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu adımların, hem mevcut esnafların hem de yeni nesil esnafların işlerini sürdürebilmeleri için önemli olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.