Tesis müdürü, mesai saatleri içinde film izlediği için işten çıkarıldı

Tesis müdürü, mesai saatleri içinde film izlediği için işten çıkarıldı

Bir şirketin tesis müdürü, mesai saatleri içinde film izlediği ve personelini özel işlerinde kullandığı gerekçesiyle işten çıkarıldı. Mahkeme, tesis müdürünün ahlak ve iyi niyet kurallarına uymadığını belirterek, iş akdinin feshedilmesine karar verdi.

İş Mahkemesi'nde görülen davada, tesis müdürü, iş akdinin haksız nedenle feshedildiğini öne sürdü. Mahkeme, işverenin iddialarını doğrulayarak, tesis müdürünün iş akdinin haklı nedenle feshedilmesine karar verdi.

Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen istinaf başvurusunda da mahkeme, ilk derece mahkemesinin kararını yerinde bularak, tesis müdürünün iş akdinin haklı nedenle feshedilmesine karar verdi.

Kararda, tesis müdürünün mesai saatleri içinde film izlediği, personelini kendi işlerinde kullandığı, kendisine ait köpeğinin bakımını ve temizliğini personele yaptırdığı, işyerine silah getirdiği ve personel ile tartışmalara girdiği belirtildi. Bu davranışların, tesis müdürünün ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olduğu ve iş ilişkisinde güvenin sarsıldığı sonucuna varıldı.

Bu karar, işverenin, çalışanlarının mesai saatleri içinde kişisel işlerini yapmasına izin vermemesi ve çalışanlarına karşı saygılı davranması gerektiğine işaret ediyor.

İş akdinin haklı nedenle feshedilmesi için gerekli şartlar

İş Kanunu'nun 25. maddesinde, işverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı düzenlenmiştir. Bu maddeye göre, işveren, işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışları nedeniyle iş akdini haklı nedenle derhal feshedebilir.

İş akdinin haklı nedenle feshedilmesi için gerekli şartlar şunlardır:

İşçinin davranışının ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olması,
İşçinin davranışının iş ilişkisinde güvenin sarsılmasına neden olması,
İşverenin, işçinin davranışını öğrendikten sonra 6 iş günü içinde iş akdini feshetmesi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.