"Terörle mücadelede haksızlıklar varsa düzeltilecek"

"Terörle mücadelede haksızlıklar varsa düzeltilecek"

Kamu Başdenetçisi Malkoç:- "DEAŞ, PKK, FETÖ gibi terör örgütlerine yapılması gereken neyse Türkiye’de de bu yapılıyor"- "Bu arada yanlışlık, haksızlık ve hatalar olursa, bunu düzeltecek makamlar, kurumlar ve kişiler var"- "Demokratik ve anayasal süreç işl

MOSKOVA (AA) – EMRE GÜRKAN ABAY – Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, terör örgütlerine yapılması gereken neyse Türkiye’de de bunun yapıldığını belirterek, “Bu arada yanlışlık, haksızlık ve hatalar olursa, bunu düzeltecek makamlar, kurumlar ve kişiler var. Demokratik ve anayasal süreç işliyor. Eksiklik ve yanlışlık varsa bunlar düzelecektir.” dedi.

Malkoç, temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova’da AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin son 2 yıldır olağanüstü zorluklardan geçtiğini kaydeden Malkoç, “DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi dünyanın en belalı, karanlık ve kanlı terör örgütleriyle mücadele ediliyor. Bunlar olağanüstü mücadelelerdir ve dünyada tüm bu terör örgütlerine yapılması gereken neyse Türkiye de bunu yapıyor.” şeklinde konuştu.

Malkoç, terör örgütleriyle mücadele edilirken yanlışlık, haksızlık ve hatalar yaşanabileceğini vurgulayarak, “Bunu düzeltecek makamlar, kurumlar ve kişiler var. Bunlardan birisi de Kamu Denetçiliği Kurumu. Önemli olan bir ülkede huzurdur, barıştır, insan haklarının ihlal edilmemesidir.” ifadelerini kullandı.

Haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşların Başbakanlık bünyesinde kurulan komisyona veya mahkemelere de başvurabileceklerini hatırlatan Malkoç, “Demokratik ve anayasal süreç işliyor. Eksiklik ve yanlışlık varsa bunlar düzelecektir.” dedi.

- Rusya ziyareti

Rusya’daki temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Malkoç, 3 Mart'ta Rusya Federasyonu İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatyana Moskalkov ile imzaladıkları mutabakat sonucunda Rusya’da iş yapan, çalışan veya Rusya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarının Rus makamlarıyla sorunlarına yardımcı olunduğunu söyledi.

İki ülkenin kurumları arasındaki birlikteliğin, Türkiye ve Rusya’da insan hakları alanında gelişmeler sağlayacağını belirten Malkoç, şunları kaydetti:

“Bu çalışmaların Türk ve Rus halkının dostluğunun pekişmesine, dayanışmasına katkısı olduğu kanaatindeyim. Türkiye ve Rusya, millet ve devlet olarak tarihin önemli ülkeleri. Önümüzdeki yıllarda ve yüzyıllarda da insanlığa hizmet edecekler. Bu ilişkilerde inişler ve çıkışlar olabilir. Zira geçen sene en zor dönemlerden birisiydi. Elbette bu ilişkilerin sekteye uğraması ister istemez vatandaşları ekledi. Rusya’da da bizim öğrencilerimizin, iş adamlarımızın belirli mağduriyetleri oldu. Bu şikayetlerin çözümü artık daha kolay olacak.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :