Terör saldırısı sesinden etti

Terör saldırısı sesinden etti

Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında yaralanan ve mezun olduğu üniversiteden diplomasını almak için geçici olarak İstanbul'da bulunan Muhammed Enes İzci'nin tedavisi devam ediyor- Saldırıda, kafasından, kolundan ve bacağından yarala

İSTANBUL (AA) - HATİCE ŞENSES - Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında yaralanan ve mezun olduğu üniversiteden diplomasını almak için geçici olarak İstanbul'da bulunan 23 yaşındaki Muhammed Enes İzci'nin tedavisi devam ediyor.

Terör saldırısının ardından getirildiği Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesindeki tedavisinden sonra, dün akşam itibarıyla servise alınan İzci'nin sağlığına kavuşabilmesi için bir dizi operasyon geçirmesi gerekiyor.

Saldırıda, kafasından, kolundan ve bacağından yaralanan ve bu nedenle konuşma yetisini geçici olarak kaybeden İzci'nin, tedavisi hastane personelinin özverili çalışmasıyla sürdürülüyor.

İzci'nin babası Mahmut İzci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah, devletimize milletimize zeval vermesin. Devlet bizim devletimizdir. Ülke bizim ülkemizdir. Devletimizi severiz, devletimiz için ölürüz. Allah, kafirlerin belasını versin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da kendilerini telefonla aradığını aktaran İzci, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Hepsi bizimle yakından ilgileniyorlar. 'Biz her zaman yanınızdayız. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz.' dediler. Adıyaman Valimiz ve kentimizin diğer yöneticileri de bizi aradı. hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifa dileriz. Biz bu terörle mücadelede her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız."

- "Oğlum aslında Adıyaman'a cuma günü dönecekti"

Anne Filiz İzci de oğlunun patlamada yaralanmasının ardından, hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerini, onun üzerin de Adıyaman'dan kalkıp hemen İstanbul'a geldiklerini söyledi.

İzci, oğlunun yedi saat ameliyatta kaldığını dile getirerek, "Hepimiz yanındayız. Önce bize kötü dediler. Çok şükür Allah'a şimdi durumu daha iyi. Oğlum saldırıdan üç, dört gün önce İstanbul'a diplomasını almaya gelmişti. Normalde cuma günü eve dönecekti ama bir aksilik olunca biletini pazartesiye erteledi. Çocuğum diplomasını alıp dönecekti, Oğlum minibüsün ortasındaymış. Başına şarapnel parçası gelmiş. Artık ne diyelim? Bunu yapanların Allah belasını versin. Bu gençler, milletimiz, askerimiz, polisimiz boş yere gidiyor. Ona üzülüyoruz. Lanet olsun onlara." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler