Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

Mersin'de bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve üyeleri, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı- MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut: - "Provokasyonlara izin vermemeliyiz. Teröre teslim olmayacağız ve bu kardeşliğin nas

MERSİN (AA) - Mersin'de bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve üyeleri, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) düzenlenen basın açıklaması öncesi, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, grup adına yaptığı açıklamada, bir araya gelerek oluşturdukları fotoğrafta "Mersinlilerin teröre karşı duruşu, geleceğe ait ortak duyguları" bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle büyük acılar yaşadığını belirten Aşut, "Şer güçler terörü destekledikçe biz birbirimize daha çok sarılıyoruz. Kukla olan bu terör örgütleri korkak eylemlerini gerçekleştirdikçe biz daha da bileniyoruz, daha da bir oluyoruz." diye konuştu.

Teröre verilecek en güzel cevabın kenetlenmek olduğunu vurgulayan Aşut, şöyle devam etti:

"Stadyum önünde polislerimizi ve sivilleri, kışla kapısında silahsız askerleri şehit ederek kardeşliğimizi bozamayacaksınız. Bizleri korkutamayacaksınız. Devletimize emanet olarak gördüğümüz yabancı devletlerin büyükelçilerini haince arkadan vurarak bizi komşularımızla düşman edemeyeceksiniz, Türkiye'nin büyümesini engelleyemeyeceksiniz. Provokasyonlara izin vermemeliyiz. Teröre teslim olmayacağız ve bu kardeşliğin nasıl yaşandığını dünyaya göstereceğiz. 78 milyonun ne bölünmeye ne parçalanmaya niyeti var."

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Aşut, 24 Aralık Cumartesi günü saat 12.00'de terör saldırılarına tepki mitingi düzenleyeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :