Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

İzmir ile Uşak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "terör örgütleriyle milli seferberlik ruhu içinde mücadele" çağrısına destek verdi

İZMİR (AA) - İzmir ile Uşak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "terör örgütleriyle milli seferberlik ruhu içinde mücadele" çağrısına desteklerini dile getirdi.

İstanbul ile Kayseri'deki terör saldırılarına tepkiler, İzmir ve Uşak'da da devam ediyor.

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Alphan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün, tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu belirtti.

Terör örgütlerinin alçakça saldırılarına en güzel cevabın, milletin birlik ve beraberliğiyle verileceğini dile getiren Alphan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın "terör örgütleriyle milli seferberlik ruhu içinde mücadele" çağrısına destek verdiklerini bildirdi.

Terörle mücadele konusunda hükümetin kararlı duruşunu desteklediklerini vurgulayan Alphan, "Bu mücadeleyi yaparken, şehit ve gazilerimiz oluyor. Bu devlet, şehitler vererek bu hale geldi. Bir şehit ağabeyi olarak şehitlik mertebesine ben de ulaşmak isterim. Keşke askere alsalar, seve seve giderim." dedi.

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği İzmir Şube Başkanı Altan Yenice ise terörle mücadelede her zaman hükümetin yanında olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı desteklediklerini belirten Yenice, "Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısı çok önemli. Aramızda emekliye ayrılmış, özellikle terör ve istihbarat konusunda uzman polis arkadaşlarımız var. Hükümetimiz istediği takdirde emekli polislerimiz gönüllü olarak yeniden görevine döner." diye konuştu.

- Uşak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Uşak'ta esnaflık yapan Yılmaz Yardımcı, Türk halkının zor günlerden birlik ve beraberlikle çıkacağını vurgulayarak, "Amaçları Türkiye'de ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlık ortamı yaratmak, Türkiye'ye olabildiğince zarar vermek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına, tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiğini dile getiren Yardımcı, "Herkesin devletin yanında olması gerekiyor. Milli seferberlik duygusuyla hareket edersek tüm sorunların önüne geçebiliriz. Zaman birlik olma zamanı." dedi.

Uşaklı Akif Çelik de Türkiye'nin terörle mücadelesinde tüm vatandaşlara görev düştüğünü belirtti.

Erdoğan'ın çağrısına halkın duyarlılık göstereceğine inandığını bildiren Çelik, "Birlik içinde olursak daha güçlü oluruz. Milli seferberlik ruhuyla hareket edersek, teröristlere amaçlarına ulaşamadan engel oluruz. Her zaman tek devlet, tek millet, tek bayrak. Bu ülke, bu toprak, bu bayrak bizim." diye konuştu.

Çelik, Halep'teki saldırıların da bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

Ziya Ergül ise Türkiye'yi bölmeye çalışanlara karşı halkın dik duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Bunun, Erdoğan'ın çağrısına destek verilerek sağlanabileceğine işaret eden Ergül, şunları kaydetti:

"Üzerimize düşen görev neyse, vatandaş olarak yerine getirmemiz gerekiyor. Birlik içinde terör gruplarına karşı durmalıyız. Bir ve beraber olursak hiçbir güç önümüzde duramaz, emellerine ulaşamaz. Ayrıca Halep'te yaşananlara da sessiz kalamayız, oradakiler de kardeşimiz. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler