Terör örgütü üyeliği davası

Terör örgütü üyeliği davası

Terör örgütü PKK'ya üye olmakla suçlanan 3 kişinin yargılanmasına başlandı- Mahkeme tutuklu sanıklardan birinin tahliyesine, diğeri hakkındaki davanın ise ayrılmasına karar verdi

ANKARA (AA) - Terör örgütü PKK'ya üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kardelen Özdemir ve Mehdi Yaşlı, tutuksuz sanık Mehmet Oğlağı ve sanık avukatları katıldı.

Sanıklardan Özdemir ve Yaşlı, savunmalarını tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptı.

Terör örgütü üyeliği suçlamasını reddeden Özdemir, üniversitede okuduğunu ve derslerinin iyi gitmemesi nedeniyle ailesiyle tartıştığı için kimseye haber vermeden Diyarbakır'daki erkek arkadaşının yanına gittiğini söyledi.

Özdemir, bir süre sonra erkek arkadaşıyla sorun yaşadığını ve ailesinin yanına dönme kararı aldığını kaydetti.

Hakkında "canlı bomba" ihbarında bulunulduğunun hatırlatılması üzerine Özdemir, "Bu ihbarlar beni sevmeyen birileri veya düşünceme karşı olan kişiler tarafından yapılmıştır." dedi.

Özdemir, ailesiyle arasını düzeltmek ve eğitimine devam etmek istediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Mahkeme, sanıklardan Özdemir'in adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz sanık Oğlağı hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi.

Tutuklu sanık Mehdi Yaşlı hakkındaki kamu davası dosyasının ayrılmasına ve aynı suçlamadan Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan diğer bir davayla birleştirme talebiyle bu mahkemeye gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler