Terör örgütü suçundan tutuklanan akademisyenler

Terör örgütü suçundan tutuklanan akademisyenler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Terörü bizzat gerçekleştirmek suç olduğu gibi terörü övmek de suç kapsamına girer. Eğer, yayınlarınızla, konuşmalarınızla şiddeti teşvik eder ve terörü meşru görürseniz siz de suç işlemiş olursunuz"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanan akademisyenlere ilişkin, "Terörü bizzat gerçekleştirmek suç olduğu gibi terörü övmek de suç kapsamına girer. Eğer yayınlarınızla, konuşmalarınızla şiddeti teşvik eder ve terörü meşru görürseniz siz de suç işlemiş olursunuz" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağdaş demokrasilerde özgürlük ve güvenlik dengesinin bir arada bulunmak zorunda olduğunu vurguladı.

Bu dengenin önemine dikkati çeken Turan, "Yani, siz vatandaşlarınızın özgürlüğünü sağlarken güvenlik uygulamalarını abartarak otoriter bir yönetim tarzı ortaya koyamayacağınız gibi, insanların güvenliğini arka plana atarak sorgulanamaz bir özgürlük ortamı da sağlayamazsınız" ifadesini kullandı.

Turan, terörü övmenin de suç kapsamına girdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Dünyanın her yerinde terör, demokrasinin ve özgürlüğün önündeki en büyük tehditlerden biridir. Terörü bizzat gerçekleştirmek suç olduğu gibi terörü övmek de suç kapsamına girer. Eğer yayınlarınızla, konuşmalarınızla şiddeti teşvik eder ve terörü meşru görürseniz siz de suç işlemiş olursunuz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler