Terör örgütü PYD/PKK'nın alıkoyduğu ENKS üyeleri

Terör örgütü PYD/PKK'nın alıkoyduğu ENKS üyeleri

ENKS'nin IKBY Erbil Temsilcisi Ali: "PYD'nin alıkoyup zindanlara attığı arkadaşlarımızdan şu ana kadar herhangi bir haber alamadık"

ERBİL (AA) - Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK tarafından kaçırılıp alıkonulan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) bünyesindeki siyasi parti üyelerinin sayısının 53'e yükseldiği bildirildi.

ENKS'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Erbil Temsilcisi Halid Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde, PYD'nin ENKS üyelerine baskıları ve haksız yere alıkoyma eylemlerinin devam ettiğini söyledi.

Ali, PYD/PKK'nın 4 Mart'ta 27 ENKS üyesini alıkoyduğunu hatırlatarak, o tarihten bu yana kaçırılan üye sayısının 53'e ulaştığını ifade etti.

Terör örgütü tarafından Suriye'nin kuzeyinde alıkonulanların çoğunlukla Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) ve Suriye Kürt Birlik Partisi (Yekiti) üyeleri olduğunu belirten Ali, "PYD'nin alıkoyup zindanlara attığı arkadaşlarımızdan şu ana kadar herhangi bir haber alamadık." dedi.

ENKS üyesi Ali, alıkonulan kişilerin öldürülme ihtimali bulunduğunu da sözlerine ekledi.

PYD tarafından yapılan söz konusu alıkoymaların, Musul'un Sincar ilçesinde varlık gösteren PKK'ya bağlı yerel militanların 3 Mart'ta Peşmerge güçlerine saldırmasından hemen sonra yaşanması da dikkati çekiyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :