Tereftalik asit ithalatında tarife kontenjanı miktarı belirlendi

Tereftalik asit ithalatında tarife kontenjanı miktarı belirlendi

ANKARA (AA) - Tereftalik asit ithalatında tarife kontenjanı miktarı ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için 25 bin 984 ton olarak belirlendi.Ekonomi Bakanlığının "İthalatta...

ANKARA (AA) - Tereftalik asit ithalatında tarife kontenjanı miktarı ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için 25 bin 984 ton olarak belirlendi.

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin tebliğleri" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, 14 Ağustos 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tereftalik asit ithalatında tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem ve ilgili Bakanlar Kurulu Kararı ekindeki ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 25 bin 984 ton oldu. Her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanının 8 bin 661 tonu geçemeyeceği de hükme bağlandı.

Tarife kontenjanı başvuru sırasına göre "ilk gelen ilk alır" yöntemiyle dağıtılacak. Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı net 700 tondan fazla olamayacak. 

Kontenjan, söz konusu ürünü üretimlerinde girdi olarak kullanan firmalara dağıtılacak. Dağıtım, ilgililerin 2012 ve 2013 yılları ile 2014 yılı ilk 6 ayına ait ithalatları, üretim kapasiteleri, üretimleri, tereftalik asit (PTA) tüketim kapasiteleri, PTA fiili sarfiyatları, istihdam ve ödenen veya tahakkuk eden vergileri dikkate alınmak suretiyle yapılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı