Temmuz ayı ihracat rakamları

Temmuz ayı ihracat rakamları

UHKİB Başkanı Şankaya:- "UHKİB, yıllık bazda Türk hazır giyim ve konfeksiyon ihracatına yüzde 3'lük bir katkı sağladı. Birlik, temmuz ayında 34 milyon 700 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamlar, bizleri sevindirdi"

BURSA (AA) - Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Şenol Şankaya, birliğin temmuz ayında 34 milyon 700 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, bunun sektörün yıllık bazda ihracatına yüzde 3'lük katkı sağladığını bildirdi.

Şankaya, yazılı açıklamasında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre, temmuz ayında 1 milyar 252 milyon dolar ihracatla, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün en fazla ihracat yapan ikinci sektör olduğunu belirtti.

Birlik üyelerinin ihracatını ocak-temmuz döneminde yaklaşık yüzde 4 artırarak, 302 milyon dolarlık ihracata imza attığını anlatan Şankaya, "UHKİB, yıllık bazda Türk hazır giyim ve konfeksiyon ihracatına yüzde 3'lük bir katkı sağladı. Birlik, temmuz ayında 34 milyon 700 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamlar, bizleri sevindirdi." ifadelerini kullandı.

Şankaya, UHKİB'in temmuz ayında en fazla İspanya, Almanya, İngiltere, Belçika ve Fransa'ya ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Birlik olarak, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle eksik çalışma, yıllık izinler, birçok firmanın bakımda olması gibi nedenlere bağlı olarak temmuz ayı ihracatında yüzde 23 oranında bir düşüş oldu. Önümüzdeki dönemde, aylık bazlı dalgalanmalara rağmen hazır giyim ve konfeksiyon ihracatımızın ocak-temmuz dönemi ihracatında olduğu gibi artarak devam edeceğine olan inancımız tam. Ülke olarak demokrasi, özgürlük ve parlamenter sistemden vazgeçmemizin mümkün olmadığını tüm dünyaya gösterdik. Darbe girişimine karşı hükümet, siyasi partiler, medya, iş dünyası ve halkın kararlı ve ortak duruşu, geleceğe olan inancımızı daha da güçlendirdi. Hiçbir baskı, Türkiye'yi layık olduğu hedeflere ulaşma yolundan alıkoyamayacak. Yaşanan olağanüstü duruma rağmen ekonomik parametrelerin olağan seyrini koruması, temelleri sağlam bir ekonominin ve güven veren güçlü bir ülkenin göstergesidir."

Tüm hedeflerine daha emin adımlarla yürüyeceklerini aktaran Şankaya, "UHKİB olarak 2023 hedeflerine giden yolda, daha fazla üretip, daha fazla ihracat yapacağız. Üretirken doğaya zarar vermeyen, çevreye dost, etik üretim yapan, enerji verimliliğine önem veren, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulara eğilen firmalarımız artarsa ihracatımız da artacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler