Telefon Dolandırıcısı "Bu Kez" Kandıramadı

Telefon Dolandırıcısı "Bu Kez" Kandıramadı

Aydın'ın Efeler ilçesinde cep telefonundan aradığı vatandaşlara kendisini "polis ve savcı" olarak tanıtıp dolandıran bir kişi operasyonla yakalandı

AYDIN (AA) - Efeler ilçesinde cep telefonundan aradığı vatandaşlara kendisini "polis ve savcı" olarak tanıtıp dolandıran bir kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi Garaj Caddesi'nde oturan Nevin M. telefonda Cumhuriyet Savcısı olduğunu söyleyen bir kişinin "evde sakladığı paraya el konulacağını, paraları bir poşete koyup evin önüne bırakması gerektiğini" söylemesinden kuşkulanarak durumu polise bildirdi. 

Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri evin etrafında önlem aldı. Kısa bir süre sonra evin önüne bırakılan poşeti almaya gelen F. K. (33) polis ekiplerince gözaltına alındı.

- Mağdur vatandaşlar şikayetçi oldu

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen F.K.'nın, incelenen kamera kayıtlarında bir hafta içerisinde yaklaşık 350 bin lira dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi.

Bu arada, F.K. daha önce benzer yöntemlerle mağdur edilen vatandaşlarla da yüzleştirildi.

Yüzleşmede, önceki gün ev ve ziynet eşyalarını satarak 180 bin lirasını kaptıran 74 yaşındaki Yüksel E'nin de F.K'yı teşhis ettiği belirtildi.

Zanlı, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı