Teknofest İstanbul’da “Dostum” rüzgârı

Teknofest İstanbul’da “Dostum” rüzgârı

Türkiye'de ilk defa İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde "Doğa Sporları ve Turizm Merkezi"...

Türkiye'de ilk defa İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde "Doğa Sporları ve Turizm Merkezi" (DOSTUM) rüzgârı esti.

Teknofest, yüzbinlerce ziyaretçinin iştirakiyle gerçekleşti. 14 farklı kategoride teknoloji yarışmaları world drone cup, hackistanbul siber güvenlik yarışması, geleceği şekillendirecek teknolojik girişimlerin görücüye çıktığı take off uluslararası girişim zirvesi, nefes kesen jet uçak, helikopter ve akrobasi gösterileri, konserler, dikey rüzgâr tüneli, planetaryum ve paraşüt atlayışları, hava araçları sergisi ve simülasyon uygulamalarının yer aldığı Teknofest İstanbul'da DOSTUM rüzgârı esti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iştirak ettiği festivalde İnegöl'ü temsilen DOSTUM yer aldı. 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen TEKNOFEST Festivali'nde DOSTUM yamaç paraşütü hocası İbrahim Dinçer ile yamaç paraşütü sporcusu Kerem Dinçer paratrika ve paramotor uçuşlarıyla adeta semada süzülürken, gerçekleşen uçuşları festivale katılanlar heyecanla izledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'de ilk defa gerçekleşti. İnegöl'ü temsilen DOSTUM'un yer alması ise bizler için ayrı bir kıvanç kaynağı. Gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetler ile İnegöl'ü temsil ederken ayrıca gençlerimize örnek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı