TEI dünyada ilk 5'te

TEI dünyada ilk 5'te

Firma, dünyada 9 farklı özel proses grup akreditasyonu ile ilk 5 firma arasına girdi

ESKİŞEHİR (AA) - TEI TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin, dünyada 9 farklı özel proses grup akreditasyonu ile ilk 5 firma arasına girdiği bildirildi.

TEI Kurumsal İletişim Bölümü'nden yapılan açıklamada, havacılık motorlarında kullanılan malzemelerin tasarım analizlerinde kullanılabilmeleri için özelliklerinin yüksek doğruluk ve güvenilirlik ile bilinmesi gerektiği, bu bağlamda malzeme verilerinin elde edildiği laboratuvarların uluslararası standartlara uygun çalışması ve akreditasyonunun kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Bu sebeple firma bünyesinde, 2014 yılında Tasarım Mühendisliği Direktörlüğüne bağlı TEI Malzeme Test ve Araştırma Laboratuvarı'nın kurulduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TEI Malzeme Test ve Araştırma Laboratuvarı, 2016 Mayıs ayı itibarıyla tüm havacılık sektörü otoriterleri tarafından tanınan ve PRI (Performance Review Institute) tarafından yönetilen 18 aylık Nadcap akreditasyonunu almaya hak kazandı. Daha önce 8 farklı özel proses grubu ile Nadcap akredite 3 bin 672 firma arasında ilk 10'da yer alan TEI, bu akreditasyonla birlikte dünyada, 9 farklı özel proses grup akreditasyonu ile ilk 5 firma arasına girmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler