TechAnkara Proje Pazarı'nda yenilikçi projeler yatırımcılarla buluşacak

TechAnkara Proje Pazarı'nda yenilikçi projeler yatırımcılarla buluşacak

TechAnkara Proje Pazarı'nda, yenilikçilik, ticarileşme ve pazar potansiyeli, sosyal ve çevresel fayda başlıklarında yapılacak değerlendirmeyle belirlenen ilk 100 girişimci projelerini sergileyecek- Etkinlikle, sağlıktan giyilebilir teknolojilere, savunma

ANKARA (AA) - SEVGİ CEREN GÖKKOYUN - Teknoloji ve yüksek katma değer odaklı girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi ve yenilikçi projelerin yatırımcılarla buluşturulması amacıyla 18 Kasım'da Ankara'da TechAnkara Proje Pazarı etkinliği gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin Ankara Kalkınma Ajansından edindiği bilgiye göre, etkinlik, teknoloji geliştirme ve organize sanayi bölgeleri, kuluçka merkezleri, üniversiteler ve araştırma merkezleri başta olmak üzere tüm girişimcilik ekosistemi paydaşlarının katkısıyla ajans koordinasyonunda düzenleniyor.

Bu yıl 9'uncusu organize edilen etkinlikle teknoloji ve yüksek katma değer odaklı girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi ve inovatif ürünlerin ticarileşmesi sayesinde projelerin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda yer bulmasının sağlanması amaçlanıyor.

TechAnkara Proje Pazarı için alınan toplam 356 proje başvurusu, yenilikçilik, ticarileşme ve pazar potansiyeli, sosyal ve çevresel fayda ile takım başlıklarında değerlendirildi.

Değerlendirmeler sonucu ilk 100'de iki projesiyle yer alan bir girişimci için tek stant ayrılarak, fazladan bir girişimciye daha sıralamada yer verildi. Böylelikle 101 proje etkinlikte sergilenecek.

- Yerli ve milli projeler için fırsatlar oluşturulacak

Sergilenecek projeler, bilgi ve iletişim, sağlık teknolojileri, enerji ve çevre, savunma, havacılık ve uzay, elektrik elektronik, gıda ve tarım, ulaştırma ve otomotiv, malzeme ve nano/mikro teknolojiler, makine ve mekatronik, eğitim gibi alanlarda çözümler sunuyor.

Projelerini sergileyecek girişimlerden 58'i proje, 25'i erken ticarileşme, 7'si olgunluk aşamasındaki "start-up"lardan oluşuyor. Büyüme ve küreselleşme, fikir aşamasındaki "start-up"lar da listede dikkati çekiyor.

Etkinlik sayesinde sağlıktan giyilebilir teknolojilere, savunma sanayisinden Endüstri 4.0 uygulamalarına kadar çeşitli alanlardaki yerli ve milli projeler için kaynak ve pazar bulma, ticarileşme ve iş birliği fırsatlarının ortaya çıkarılması hedefleniyor.

- Yüksek potansiyeldeki girişimcilere destek sağlanacak

Birçok kurumsal risk sermayedarı ve melek yatırımcının proje sunumlarını puanlamak üzere hazır bulunacağı etkinlikte, proje sahipleri ulusal ve uluslararası yatırımcılar ve iş çevreleriyle bir araya getirilecek.

Sunumlar sonrasında ilk 100'deki projelere 19 farklı ödül verilecek. Girişimciler, kurumsal firma temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı da bulacak.

İlk 100 proje içinden seçilecek kendi alanında başarılı, ölçeklenme potansiyeline sahip, sosyal etki yaratabilen ve uluslararası pazara açılma potansiyeli yüksek 10 girişimci, yatırımcılardan ve paydaş şirket yöneticilerinden oluşan değerlendiricilere sunumlar gerçekleştirecek.

Sunum yapacak girişimcilere yönelik finansal planlama, yatırımın süreçleri için gerekli eğitim ve mentorluk desteği sağlanarak, etkili sunum ve görüşmeler için teknik ve operasyonel katkı verilecek.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek paydaş görüşmelerinde, girişimcilere yeni satış kanalları ve yatırım fırsatları oluşturulurken, paydaş kurumlara da yenilikçi teknoloji girişimcileri ve çözümleriyle tanışma imkanı sağlanacak.

- 13 girişimci ücretsiz ofis imkanı kazanmıştı

Girişimcilik ekosisteminde katma değer oluşturan etkinlik kapsamında geçmiş yıllarda 13 girişimci Ankara'daki teknoloji geliştirme bölgelerinde ve kuluçka merkezlerinde ücretsiz ofis imkanı kazanmıştı.

40 girişimci, TechAnkara Hızlandırıcı Programı'na dahil edilirken, son 3 yılda girişimcilerle yatırımcılar, müşteriler ve yatırım fonları arasında 800 ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :