Tebrikler Yiğidolar! Sivasspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazandı

Tebrikler Yiğidolar! Sivasspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazandı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor'u 3-2 mağlup eden Sivasspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanarak büyük sevinç yaşattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sivasspor camiasını, taraftarlarını ve Sivas şehrimizi canıgönülden tebrik ediyorum" dedi

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor ve Sivasspor, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Sivasspor, Kayserispor'u uzatma devresinde 3-2 yendiği çekişmeli maçta mağlup ederek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor ile Sivasspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı Kayseri'nin 1-0'lık üstünlüğü ile geçilirken, ikinci yarı Sivas eşitliği sağladı ve 90 dakika bu skorla sona erdi.

Karşılaşmada Sivassporspor’un gollerini 60’ta Appingdoye, 95’te Gradel ve 113’te Konate attı. Kayserispor’un gollerini ise 33’te Ramazan Civelek ve 107’de İlhan Parlak kaydetti.

Uzatmalar sonunda kırmızı-beyazlılar maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Sivasspor, kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazanmanın sevincini yaşadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SİVAS'A TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivasspor'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Erdoğan paylaşımında, "2022 Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olan Sivasspor camiasını, taraftarlarını ve Sivas şehrimizi canıgönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.