TCMB, 2024 Yılı Para Politikası'nda Yol Haritasını Belirledi

TCMB, 2024 Yılı Para Politikası'nda Yol Haritasını Belirledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelecek yıl için belirlenen para politikası stratejisini açıkladı. Rapor, PPK toplantıları öncesindeki "sessiz dönem" ve alınan makroihtiyati tedbirlere dair detayları içeriyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılı için izleyeceği para politikası yol haritasını içeren bir rapor yayımladı. Rapor, PPK toplantıları öncesinde uygulanan "sessiz dönem" ve bu süre zarfında gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarına dair önemli bilgiler içeriyor.

Sessiz dönemde, PPK toplantısı öncesindeki 7 günlük süreçte para politikasına dair dış iletişim yapılmayacağı vurgulanıyor. Bu süre zarfında, PPK'ya teknik girdi sağlayan birimler kapsamlı analiz ve değerlendirmeler yaparak toplantıya hazırlık yapıyor. TCMB, 2024'te önceden belirlenen bir takvim çerçevesinde 12 PPK toplantısı gerçekleştirecek.

Raporda, geçen yıl atılan adımlara da değinilerek, 2023'te alınan para politikası kararlarına odaklanılıyor. Makroihtiyati çerçevede sadeleştirme, miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi kararlarına ek olarak, TL mevduata yönelik makroihtiyati düzenlemelerin de irdelendiği belirtiliyor. Bu bilgiler, TCMB'nin 2024 stratejisinin temelini oluşturuyor.

Para politikası kararlarıyla ilgili kısa gerekçe ve İngilizce çevirisi toplantı günü saat 14.00'te açıklanacakken, PPK'nın ayrıntılı değerlendirmelerini içeren toplantı özeti ise toplantıyı takip eden 5 iş günü içinde TCMB internet sayfasında yayımlanacak.

TCMB'nin 2024 yılı takvimi şöyle:

takvim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.