TBMM KİT Komisyonu faaliyetleri yarın başlıyor

TBMM KİT Komisyonu faaliyetleri yarın başlıyor

Komisyon Başkanı Aydemir:- "Sayıştay raporu doğrultusunda kurumlarımızı bu yıl da gözden geçireceğiz"

TBMM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Sayıştay raporu doğrultusunda kurumlarımızı bu yıl da gözden geçireceğiz." dedi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl kurumlarda gerçekleştirilen KİT Alt Komisyonu faaliyetlerinin bu sene TBMM çatısı altında düzenleneceğini belirtti.

Alınan bu kararın sebebinin, komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra üye olmayan milletvekillerinin de denetim ve inceleme faaliyetlerine katılabilmesi olduğunu anlatan Aydemir, ayrıca devam eden Meclis Genel Kurulu'nun çalışma yoğunluğunun da göz önünde bulundurularak kurumların denetlenmesinin Mecliste yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Alt komisyon çalışmalarının verimli bir müzakere süreci ile tamamlandığını vurgulayan Aydemir, "Milletvekillerimizin hem komisyon çalışmaları hem de Genel Kurul çalışmalarını aksatmayacak şekilde inceleme ve denetim faaliyetlerine katılmalarını amaç edindik ve bu doğrultuda başarılı bir süreç geçirdik." diye konuştu.

Aydemir, gerek görülmesi halinde denetim faaliyetlerinin kurumlarda da yapılabileceğini belirterek, "Alt Komisyon çalışmaları sonrasında yarın Üst Komisyon çalışmalarına başlayacağız. 10 Mayıs'a kadar yürütülecek çalışmalara Ramazan ayında ara vereceğiz. Ramazan ayı sonrasında kaldığımız yerden devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

KİT Komisyonunun Çarşamba ve Perşembe günleri mesai yapacağına işaret eden Aydemir, kurum denetimlerine yarın ilk olarak Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ile başlayacaklarını, öğleden sonra da Sümer Holding'e ait faaliyetleri ele alacaklarını vurguladı.

Günde iki ya da üç kurumun faaliyetlerini inceleyeceklerini aktaran Aydemir, "Denetim ve incelemelerimizde üyelerimizin görüşlerini alacağız, eksik görülen yerlerde kurum yetkililerini uyaracağız. Sayıştay raporu doğrultusunda kurumlarımızı bu yıl da gözden geçireceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler