TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Toplantısı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Toplantısı

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu:- "İş dünyasında da kadınların, daha etkin karar alabilecek mekanizmalarda güçlenmesi noktasında komisyon adına çalışmalarımızı heyecanla ve gururla sürdürüyoruz"

TBMM (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "İş dünyasında kadınların, daha etkin karar alabilecek mekanizmalarda güçlenmesi noktasında komisyon adına çalışmalarımızı heyecanla ve gururla sürdürüyoruz." dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Katırcıoğlu başkanlığında toplandı. Katırcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, komisyonun 2016 ve 2017 çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl KEFEK'in 8. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Katırcıoğlu, etkinlikler kapsamında bir uluslararası sempozyum düzenlemeyi planladıklarını ve bu seneki ödül töreni temasının da "iş dünyasındaki kadın" olduğunu belirtti.

Bu kapsamda bir saha araştırması yaptıklarını ifade eden Katırcıoğlu, "İş dünyasında kadınların, daha etkin karar alabilecek mekanizmalarda güçlenmesi noktasında komisyon adına çalışmalarımızı heyecanla ve gururla sürdürüyoruz." diye konuştu.

Bilim seferberliği kapsamında, başta kız çocukları olmak üzere, tüm çocukların, bilim teknoloji ve matematik alanlarında eğitim görmelerine ilişkin bir proje hayata geçirmek istedikleri kaydeden Katırcıoğlu, görüşme aşamasındaki projenin, 7 bakanlığı ilgilendirdiğini bildirdi.

Toplantıda, UN Women Parlamentolar Arası Birlik ve KEFEK ortaklığında yürütülen ''Türkiye'de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'' hakkında BM Kadın Birimi ülke program direktörü Fulya Vekiloğlu ve proje yöneticisi Neşe Çakır Sayran tarafından sunum yapıldı.

Sunumun ardından, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, proje bütçesideki paranın önemli bir kısmının harcanmadığını belirterek, bunların, çalışmanın verimli yürütülmediğini gösterdiğini kaydetti.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise proje kapsamında bir "web" sitesi hazırlanması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "evlenmeyen kızlar", "kreşe giden çocuklar" ve bunların toplumsal yansımalarına ilişkin bir araştırma da yapılabileceğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler