TBMM Genel Kurulu'nda cinsel istismar gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda cinsel istismar gerginliği

Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nda çıkan gerginlikte, HEDEP ve MHP milletvekilleri arasındaki çatışma dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün yaşanan Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi görüşmelerinde, HEDEP Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan'ın doğu ve güneydoğu bölgelerindeki cinsel istismar vakalarına dair verdiği örnekler, tartışmalara neden oldu. Aslan, cinsel istismar suçlarına karışan faillerin yeterince cezalandırılmadığını vurgularken, bu konudaki eksikliklere dikkat çekti.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise konuşmasında, terör örgütü PKK'nın kız çocuklarını kaçırdığı iddiasında bulundu ve HEDEP milletvekillerinin bu duruma tepki göstermediğini savundu. Bu sözler üzerine HEDEP milletvekilleri Bülbül'e karşı çıkarken, AK Parti milletvekilleri ise Bülbül'ü alkışladı.

Gerginlik arttıkça, AK Parti, MHP ve HEDEP milletvekilleri arasında yaşanan gerilim sebebiyle milletvekilleri yerlerinden kalktı. Oluşan kaotik ortam üzerine TBMM Başkanvekili Celal Adan, oturuma ara verdi.

Yaşanan bu çatışma, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken, cinsel istismar suçları ve terör olaylarına karşı çözüm arayışlarına dair önemli bir tartışmanın fitilini ateşledi. TBMM Genel Kurulu'nda beklenen birleşim, tansiyonun yüksek olduğu bir atmosferde ara verilerek beklemeye alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.