TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "(Yargıtayın Ergenekon kararı)Yargının kararı kamu vicdanını tatmin edecek mahiyettedir. Biz de saygıyla karşılarız"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Yargıtayın Ergenekon davası kararına ilişkin, "Yargının kararı kamu vicdanını tatmin edecek mahiyettedir. Biz de saygıyla karşılarız." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, akademisyenler ve gazeteciler üzerindeki baskı iddialarına ilişkin, "Kürdistan" adlı gazetenin 118 yıl önce bugün yayınlanmaya başladığını anımsatarak, bugünün aynı zamanda 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü olduğunu söyledi.

"Gazetecilerin ve akademisyenlerin şu anda duruşmalarının yapıldığı bir süreci yaşıyoruz" ifadesini kullanan Yıldırım, geçmişte görülen baskıların bugün de var olduğunu ileri sürdü.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 23 Nisan'ı kutlayarak başladığı konuşmasında, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı.

Bugün Tunceli'de şehit olan güvenlik görevlilerine rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Sürekli, terörle mücadelede başarılı çalışmaların yoğunlukla ve artarak devam ettiğini belirtti. Sürekli, "Bugün de kırsalda güvenlik güçlerimizin başlattığı başarılı operasyonlar var. Bu terörün sonuna geldik inşallah. Bu terörü yeneceğiz. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz inşallah." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine her türlü desteği verdiklerini dile getiren Sürekli, "Biz İzmir için her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak, biz bunları yaparken yerel idare bazen gerçekten bizi üzüyor." diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tarımsal alanların kaybı konusunda yaptığı konuşmada, ülkedeki tarım alanlarının heba edildiğini, iyi kullanılmadığını, çoraklaştırıldığını ve bazı yerlerde de sanayi faaliyetlerine açıldığını iddia etti.

Bu alanların daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi ve verim elde edilecek şekilde kullanılması gerektiğini dile getiren Arslan, Türkiye'de ulusal bir tarım politikasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Arslan, bu program yapıldığı takdirde Türkiye'nin değişmeyen bir tarım politikası olacağını ve bunun hükümetler tarafından uygulanacağını, planlı tarımsal üretimle birlikte de ithalatın sıfırlanacağını anlattı.

-Tunceli'deki terör saldırısı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan askerlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Akçay, "Türk milleti birlik ve beraberliğini daha da pekiştirerek bütün ihanetleri püskürtecektir. TBMM'nin kuruluşunun 96. yılında bu kararlılık daha da artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yargıtay'ın Ergenekon davası kararına değinen ve "Yargıtay'ın kararıyla öğrendik ki Ergenekon diye bir örgüt yokmuş" diyen Akçay, bütün kamuoyunun, bu sürecin bir kumpas olduğuna kanaat getirdiğini kaydetti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Tunceli'de şehit olan askerlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, olayın kendilerini üzdüğünü dile getirdi. "Bu savaşın çıkmaz bir yol olduğunu, acıları artırma dışında hiçbir işe yaramadığını" savunan Baluken, Meclis'in, bu ölümleri durduracak bir çare bulması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tunceli'deki şehitlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, terör saldırılarının bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Yargıtayın Ergenekon davası kararına değinen Özel, "Bu davanın hukuki savcısı firarda, siyasi savcısı sarayda oturmaktadır şu anda." dedi.

AK Parti'den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür beklediklerini dile getiren Özel, bu yapılmadığı takdirde CHP olarak, "Geçmiş zaman olur ki" adı altında tutanak incelemesini her gün Meclis'te paylaşacaklarını ve dava sürecine ilişkin geçmişte siyasilerin neler söylediğini hatırlatacaklarını kaydetti.

- "Özeleştiri yapması gerekir"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Tunceli'deki şehitlere rahmet dileyerek başladığı konuşmada, ülkede hiç kimsenin hayatını kaybetmesini istemediklerini bunu ahlaki bir ödev olarak gördüklerinin altını çizdi.

Suriye'deki gelişmelerden kendisine görev çıkartan terör örgütünün fiili olarak bir teşebbüste bulunduğunu ve kaybettiğini vurgulayan Bostancı, Türkiye'de barışın ve selametin yerleşeceği günlerin gelmesi dileğinde bulunarak, devletin bunu sağlayacak güçte olduğunu söyledi.

Ergenekon davasına ilişkin Yargıtay kararına da değinen Bostancı, "Sabah akşam parlamentoda 'yargı iktidarın elinde' ve 'iktidar bu Ergenekon davasında taraf' diye değerlendirme yapanların yargının bu kararı karşısında özeleştiri yapması gerektiğini" dile getirdi.

Bostancı, "Türkiye'de hukuk belki kimi aksamalar yaşamakta, kimi zaman problemler ve üzerinde spekülasyonlar doğmakta. Ama nihai olarak kamu vicdanını tatmin edecek bir güzergahta ilerlemektedir. Bunu sevindirici bulmak gerekir" dedi.

Türkiye'nin yakın tarihinin 1960'dan beri bir darbeler tarihi olduğunu belirten Bostancı, böyle bir tarihsel arka planın olduğu bir ülkede bu tür girişimlerin, bunlara ilişkin tartışmaların, spekülasyonların, bunların zaman zaman bir şekilde mahkemeye intikalinin ve bunun etrafında siyasi tartışmaların yaşanmasının olağan görülmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti olarak hukukun verdiği kararlara saygılı olduklarını dile getiren Bostancı "Yargının kararı kamu vicdanını tatmin edecek mahiyettedir. Biz de saygıyla karşılarız." değerlendirmesinde bulundu.

Başkanvekili Bahçekapılı da Başkanlık Divanı olarak şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır ve başsağlığı dilediklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler