TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Irak-İran sınırındaki depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi

TBMM (AA) - Siyasi partilerin Meclis Grup başkanvekilleri, Irak-İran sınırındaki depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ülkede yaşanan depremler ilişkin konuşmasında, depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu belirterek, Gölcük depreminden bu yana 164 bin depremin gerçekleştiğini, bunlardan 81'inin ise 6 ve üzeri büyüklükte olduğunu anımsattı.

İstanbul'da olası bir depremin sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin felaketi olacağını dile getiren Akar, kentsel dönüşüm adı altında deprem toplanma alanlarında yapılaşmaların gerçekleştirildiğini söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri konusundaki konuşmasında, son olarak 'Mavi Balina' oyununu oynayan çocukların intihara sürüklendiğini vurgulayarak, oyunun Türk gençlerini de etkilediğine dikkati çekti.

Bu tür oyunların denetlenmesi ve yasaklanması gerektiğini belirten Erdem, ailelerin çocuklarını mutlaka denetlemesinin önemine işaret etti.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, 13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluş günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, al bayrağa rengini veren şehitleri daima hatırlamanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

Doğan, Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ettiğini hatırlattı.

Bu açıklamanın Tekirdağ siyasetine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Doğan, "Milletimizin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ederek, hele hiç siyaset olmaz." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Düzce depreminin 18. yılına girildiğini anımsatarak, Irak-İran sınırında meydana gelen depremde ise hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye'nin büyük bir deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Akçay, depremle mücadelede can kaybını azaltmak ve ekonomik kaybı minimuma indirmek için politikaların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Atama bekleyen öğretmen sayısının da her geçen gün arttığını hatırlatan Akçay, açık kadrolara bu kişilerden atamaların yapılmasının gereğine işaret etti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Düzce depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, bugün Irak-İran sınır bölgesinde meydana gelen depremde de hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yıldırım, Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerinin gözaltına alınmalarını da kınadıklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Irak-İran sınır bölgesinde meydana gelen depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa temenni etti.

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan torba tasarıda ise birçok ek verginin getirildiğini belirten Özkoç, buna ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Irak-İran sınırındaki depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Muş, Türkiye'nin depremde zarar gören bölgelere yardım malzemeleri gönderdiğini aktardı.

İhtiyaç olması halinde yardımda bulunmak üzere bekletilen malzemelerin de gelişmelere göre bölgeye sevk edileceğini söyleyen Muş, Türkiye'nin bölge insanının ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tüm imkanlarını seferber ettiğinin altını çizdi.

TBMM Başkanvekili Buldan, Irak-İran sınırında meydana gelen depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ederek, "Umarız can kaybı fazla olmaz, bundan sonra yükselmez. Tek temennimiz bu." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :