TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili yapılacak miting OHAL gerekçesiyle engelleniyor. Hani siz OHAL'i devlete ilan etmiştiniz?"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili yapılacak miting OHAL gerekçesiyle engelleniyor. Hani siz OHAL'i devlete ilan etmiştiniz?" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, kadın erkek eşitliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

Önerge üzerinde söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bugün kız çocuklarının eğitime erişimiyle ilgili ittifak olduğunu belirterek, "Ancak bugün, doğu ve güneydoğuda yakılan okullarla kaç kız çocuğunun eğitimi engellendi?" diye sordu.

Dağa kaçırılan 18 yaş altı kız çocuklarının önergede neden olmadığını da öğrenmek istediğini dile getiren Keşir, "Bu kız çocuklarına cinsel istismar niçin bu önergede yok? Buna itiraz etmeyenler kadın hakları mücadelesinden nasıl bahsediyorlar?" diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla, İstanbul'da yapılması planlanan mitinge güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini belirterek, bu durumun yetkililer tarafından yeniden ele alınması gerektiğini kaydetti.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da bu bilginin kendisine ulaştığını vurgulayarak, "Sorunun çözülmesi için birazdan girişimlerde bulunacağım. Umarım bu sorun çözülür ve kadınlar, pazar günü İstanbul'da bu mitingi gerçekleştirirler, 8 Mart'ı diledikleri şekilde de kutlarlar." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 5 Mart Pazar günü kadınlar tarafından düzenlenmek istenen mitingin Olağanüstü Hal (OHAL) ve güvenlik gerekçeleriyle iptal edildiğini kaydetti.

"Bir Başbakanın söylediği sözün kıymeti olur." diyen Özel, şöyle konuştu:

"Binali Yıldırım, OHAL ilan edildiğinde 'Biz OHAL'i devlet için ilan ediyoruz, vatandaşa etmiyoruz. Hiçbir özgürlük kısıtlanmayacak.' demişti. Cerattepe'deki köylülerin eylemi OHAL gerekçesiyle kısıtlandı, yasaklandı. Her ay Soma'da yapılan, ölen maden şehitlerini anma yürüyüşleri OHAL gerekçesiyle engelleniyor. Sayısız örnek varken en son, Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili yapılacak miting OHAL gerekçesiyle engelleniyor. Hani siz OHAL'i devlete ilan etmiştiniz? Nasıl oluyor da Dünya Kadınlar Günü kutlamasını OHAL gerekçesiyle, güvenlik gerekçesiyle iptal ediyorsunuz? Eğer güvenlik gerekçeyse, 16 Nisan'da sandık güvenliğini nasıl sağlayacaksınız? Bizlerin meydanlarda propaganda güvenliğini nasıl sağlayacaksınız? Ülkeyi OHAL'den çıkaramayanlar hangi yüzle hükümet etmeye devam edecekler?"

HDP'nin önerisi kabul edilmedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler