TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan:

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan:

"Danimarka'nın küreselleşmenin bu denli yoğun yaşandığı bir dönemde bir arada yaşamaya katkı sağlamasını ve küresel sorunlarda sorumluluk üslenmesini bekleriz"

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, aşırı sağcı Danimarka Halk Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Soren Espersen'in, "ülkeye Müslüman sığınmacıların girmesinin yasaklanması" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Özhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yükselen İslamofobi ve ırkçı dalgayı besleyen, destekleyen her türlü adımın bölgesel ve küresel nefret iklimine katkı sağlayacağına dikkati çekerek, Avrupa'da yükselen ırkçılık ve Müslüman karşıtlığının küresel barışa değil, istikrarsızlığa katkı sağladığını söyledi.

Özhan, "Batı ülkelerinin ve Danimarka'nın küreselleşmenin bu denli yoğun yaşandığı bir dönemde bir arada yaşamaya katkı sağlamasını ve küresel sorunlarda sorumluluk üslenmesini bekleriz. İslamofobiyi besleyecek her adım ötekileştirmeyi, marjinal grupları ve küresel nefreti büyütür." dedi.

Taha Özhan, küresel nefreti besleyecek her türlü adımın da terörizme neden olacağına işaret etti.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasının AB'yi hem siyasi hem de ekonomik olarak daraltacağına vurgu yapan Özhan, "Avrupa'da yükselen İslamofobi, ırkçılık ve aşıcı sağcılığın getireceği tek şey Avrupa'nın daha fazla içine kapanmasıdır. Bu da Avrupa'da yaşayan insanların refah seviyesini olumsuz etkiler." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :