TBMM Başkanvekili Tüzün:

TBMM Başkanvekili Tüzün:

"Geçmişte milletin vekilliğini yaparken devletin vekilliğini de buna ilave ettiğimizin farkındayım"- "Bir arkadaşınızın, kardeşinizin, ağabeyinizin, evladınızın bu makama gelmesindeki onurum, gururum ve mutluluğum ne kadarsa tüm ildeki partililerimizin de

BİLECİK (AA) - TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, "Geçmişte milletin vekilliğini yaparken devletin vekilliğini de buna ilave ettiğimizin farkındayım." dedi.

Tüzün, Şeyh Edebali Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP Bilecik Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinin iyi gitmediğini savundu.

Yaşar Tüzün, "Türkiye'de ve Bilecik'te geldiğimiz noktada yine Cumhuriyet Halk Partisinden başka bir parti olmadığını gözlemliyoruz ve görüyoruz. Siyasi iradenin ve iktidarın yarattığı bu travmayı yok edecek anlayış, CHP kadrolarıdır. Bizler bu bilinç içindeyiz." diye konuştu.

Bugüne kadar birçok kürsüde halka hitap ettiğini hatırlatan Tüzün, şunları kaydetti:

"Ben bu kürsülerde gençlik kolları başkanı, merkez ilçe başkanı, il başkanı, belediye başkanı ve milletvekili olarak konuşmalar yaptım. Şimdi de TBMM'nin başkanının vekili yani gerektiğinde cumhurbaşkanına, meclis başkanına vekalet eden TBMM'nin ikinci adamı olma noktasında bir sunum yaptığımın farkındayım. Geçmişte milletin vekilliğini yaparken devletin vekilliğini de buna ilave ettiğimizin farkındayım. Dolayısıyla milletin vekili, devletin vekili konumunda Bilecik gibi bir küçük ilden seçilmiş, iki milletvekili olan, biri CHP'den seçilen bir arkadaşınızın, kardeşinizin, ağabeyinizin, evladınızın bu makama gelmesindeki onurum, gururum ve mutluluğum ne kadarsa tüm ildeki partililerimizin de mutluluğu olduğunun farkındayım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :