TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya'da alıkonulması

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya'da alıkonulması

Küreselden Yerele Türkiye Grubu, Almanya Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı

İSTANBUL (AA) - Küreselden Yerele Türkiye Grubu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da alıkonulmasını, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Gümüşsuyu'ndaki başkonsolosluk önünde grup adına açıklama yapan Ercan Albeniz, uygulanan prosedürün Bahçekapılı şahsında Türkiye'ye yapılmış bir itibarsızlaştırma olduğunu ve kınadıklarını söyledi.

Almanya'nın son yıllarda Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olduğu için uluslararası etik kurallarına aykırı hareket ettiğini savunan Albeniz, şunları kaydetti:

"Türkiye karşıtı terör örgütü propagandalarına izin vermek, terör örgütü üyelerini koruma altına almak, her fırsatta Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya kalkışmak ne Alman halkına ne de Alman hükümetine bir şey kazandırmayacak. Alman hükümeti yetkililerini, eğer söz konusu davranış bilgileri ve izinleri dahilinde değilse bu kalkışmayı gerçekleştiren ırkçı faşizan zihniyetli görevliler hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz."

Grup, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı başkonsolosluk önüne siyah çelenk bırakarak olaysız dağıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler