TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Kilis'te

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Kilis'te

Komisyon Başkanı Keşir: "Ailedeki dağılmayı ya da çözülmeyi tek bir nedene bağlayamayız"

KİLİS (AA) - TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir ve üyeler, Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kenti'ni gezdi.

Keşir ve beraberindeki heyeti, kamp girişinde Kilis Vali Yardımcısı ve Kamp Yöneticisi Mustafa Ünver Böke karşıladı.

Daha sonra Öncüpınar Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulunan heyet, yerleşkedeki Zeytin Anaokulu ve Suriyeliler için kurulan Sahra Hastanesini ziyaret etti.

Hastanede Böke'den bilgi alan Keşir, ardından Suriyeli misafirlerin mesleki eğitim aldığı sosyal tesisi gezdi, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Keşir, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacılar için sunulan hizmetleri yerinde görmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir aydır sığınmacıların Türk aile yapısına etkisini araştırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Keşir, konuyla ilgili Kilis sokaklarını dolaştıklarını ve bunu Kilisli kadınlara sorduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir kadının söylediği çok önemliydi. 'Kabahat Suriyeli kadınlarda değil, kocamda.' Bu önemli bir tespit. Mağdur olduğunu düşündüğümüz bir kadının tespiti. Sosyal olayları tek bir nedene bağlayamayız. Ailedeki dağılmayı ya da çözülmeyi tek bir nedene bağlayamayız. Bu bizi yanlış çözüme götürür. Onun için konunun iyi irdelenmesi gerekiyor."

Kilis sokaklarında daha önce duydukları bazı söylentilere ilişkin şikayet duymadıklarını ifade eden Keşir, "Hatta kadınlara bunu kalabalıkta cevap vermezler diye özelde sorduk. Tabii bu dediklerim bir gözlem. Resmi bir araştırmadan bahsetmiyoruz. Bunun nedeni bu kadınların (Suriyeli kadınların) buradaki varlığı değil, erkeklerin mizacının da bunda etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Seferi Üstün'ün Kilis'in kendi nüfusu kadar sığınmacıya ev sahipliği yapması dolayısıyla Nobel Ödülü'ne aday olması gerektiğini söylediğini anımsatan Keşir, "Her bir Kilislinin Nobel Ödülü'ne aday olması gerekir" ifadesini kullandı.

Keşir ve beraberindeler, daha sonra Suriye sınır hattına geçerek bir dizi inceleme yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :