TBD'den internet tabanlı sosyal proje

TBD'den internet tabanlı sosyal proje

TBD Genel Başkanı Aktepe:- "İnternetin doğru kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yeni projeler geliştiriyoruz"- "Herkes İçin Kütüphane projesi iş birliğiyle webinarlar serisi düzenliyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, internetin doğru kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yeni projeler geliştirdiklerini belirterek, Herkes İçin Kütüphane (HİK) projesi ile gerçekleştirdikleri iş birliği programı çerçevesinde 'HİK-TBD Webinarlar Serisi' düzenleyeceklerini bildirdi.

Aktepe, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de internetin doğru şekilde kullanılabileceğini uygulamalı göstermek amacıyla sunum yapanın görüntülü, katılımcıların ise sesli ve yazılı katılabildiği webinar etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti.

İnternet üzerinden halka açık video konferanslarla uzman konuklar eşliğinde toplumsal konulara değineceklerine işaret eden Aktepe, Herkes İçin Kütüphane projesi iş birliğiyle "HİK-TBD Webinarlar Serisi" yapacaklarını aktardı.

Bu kapsamdaki ilk etkinlikte "çocuk istismarının engellenmesi" temasını ele alacaklarını belirten Aktepe, yarın saat 10.00'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Koruma Birimi, Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneğinde Prof. Dr. Betül Ulukol'un konuşmacı olacağı bilgisini verdi.

Aktepe, projenin, Türkiye'deki kütüphanecik anlayışına yeni bir soluk getireceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türk halkı, internet kullanımında dünya liderliğine doğru yol alıyor. İnternet genel kullanıcı için sadece sosyal medya paylaşımlarından ya da oyun oynamaktan ibaret değildir. İnternet toplumsal duyarlılığı artırmak, bilinçlendirmek amacıyla, topluma fayda sağlayan projelerle pozitif olarak kullanılmalı. Bu çerçevedeki ilk konferansımızda çocuğa yönelik kötü muamelenin neleri kapsadığı, çocukluk döneminde yaşanan istismar ve ihmalin yakın ve uzun dönem etkileri, çocukları şiddetten ve kötü muameleden korumak için neler yapmak gerektiği ele alınacak. Etkinliği izlemek için https://herkesicinkutuphane.adobeconnect.com/webinar linkini tıklamak yeterli."

Aktepe, 15 günlük periyotlarda düzenlenmesi planlanan etkinliklerin ikincisinin ise "sosyal medyada riskler ve güvenlik" konusuyla 1 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini, TBD internet sayfasından gelecek programların duyurusunun yapılacağını ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :